NRK Meny
Normal

Takket nei til rolle som James Bond-skurk

Den svenske skuespilleren Peter Stormare er kjent for sine mange skurkeroller. I kveldens Skavlan rangerer han seg selv og filmskurkene Christopher Walken, John Malkovich og Willem Dafoe i «skurketoppen».

Peter Stormare viser hvem han vil ha på skurketoppen.

Peter Stormare er gjest hos Skavlan i kveld. Her er han i ferd med å flytte seg selv oppover på skurketoppen.

Peter Stormare har spilt en rekke skurkeroller tidligere, og hos Skavlan i kveld forteller han at han en gang takket nei til en skurkerolle i en Bond-film.

– Dels liker jeg ikke flotte biler og klokker. Jeg har heller aldri helt forstått hva som er så bra med filmene. Han gjør seg til en Bond-skurk i stemmen og sier:

– Yes, Mr. Bond. I'm gonna kill you. Alle vet at han aldri kommer til å dø likevel. Elendig konsept, sier Peter Stormare til Skavlan.

Peter Stormare sa nei til James Bond

Skuespilleren Stormare startet ved Kungliga Dramatiska Teatern i Sverige.

– Jeg har aldri angret på at jeg takket nei. Jeg hadde vel et annet og bedre tilbud den gang, sier svensken i intervjuet.

Sjefskurker

Svensken har blant annet spilt hardkokt mafiaboss både i filmen «Rage» og i TV-serien «Prison Break». Skurkerollen i filmen «Fargo» var en av de aller første filmrollene og gjorde ham kjent i filmverdenen og kvalifiserer ham for en plass på skurketoppen.

SKURKETOPPEN (Rangert av Stormare)

1.plass

Christopher Walken

«A View to a Kill», «The Deer Hunter» og «Pulp Fiction»

2.plass

Peter Stormare

«Rage», «Prison Break» og «Fargo»

3.plass

John Malkovich

«In the Line of Fire», «Con Air» og «Rounders»

4.plass

Willem Dafoe

«Spider-Man», «Platoon», og «The Last Temptation of Christ»

Stormare rangerer seg selv på en god andreplass, etterfulgt av en tredjeplass til den amerikanske skuespilleren John Malkovich.

Amerikaneren er kjent fra sine skurkeroller i filmene «In the Line of Fire» der han spilte en gal presidentmorder mot blant andre Clint Eastwood, «Con Air» der han spilte massemorder og i «Rounders» der han spilte en ond russisk mafiaboss.

Eneren blant skurkene mener Stormare er Christopher Walken. Han er mest kjent for å spille slemme personer eller psykisk skadde figurer på film.

Det er nok å nevne rollen Walken har i James Bond-filmen «A View to a Kill» fra 1985. Der spiller han hovedskurken Max Zorin.

Peter Stormare ranker skurker i Hollywood

Stormare røper hos Skavlan i kveld at han har takket nei til en rolle i en James Bond-film. Han liker ikke konseptet, sier han.

Spilte djevelen

Peter Stormare het opprinnelig Peter Storm og vokste opp i Sverige. Han startet sin skuespillerkarriere ved Kungliga Dramatiska Teatern, der han var i elleve år.

I 1990 ble han assosiert kunstnerisk leder ved Tokyo Globe Theatre og regisserte produksjoner av mange Shakespeare-stykker, inkludert «Hamlet».

I 1993 flyttet han til New York, og arbeidet med TV-serier og TV-filmer til han fikk en sentral rolle i Coen-brødrenes "Fargo" i 1996. Brødrene var så fornøyde med Stormares arbeid at han også fikk skurkerolle i kultfilmen «The Big Lebowski» i 1998.

Han har spilt i mange forskjellige filmer etter hvert, men skurkerollene har han dyrket i mange år. Han har også spilt djevelen i filmen «Constantine» i 2005. Rollen tar ham til en vandring mellom himmel og helvete.

Kulturstrøm