Peter Stormare starter plateselskap

I tillegg til film er det musikk som er Peter Stormares store lidenskap. Med det nye plateselskapet Stormvox satser han blant annet på svensk metal og amerikansk rap.

Peter Stormare

Peter Stormare, her fra innspillingen av 'Tatt av kvinnen'.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Til tross for en fremgangsrik skuespillerkarriere i Hollywood drømmer Stormare om å jobbe med musikk. Blant annet med sitt eget band Blonde from Fargo , og nå også med sitt nye plateselskap Stormvox , som allerede har fem band i stallen.

Vil gi noe tilbake

- Mange skuespillere ønsker å gi noe tilbake fordi vi har fått muligheten til å jobbe med det vi gjør. Jeg liker all slags musikk og ønsker å ta vare på talenter uansett hvor de kommer fra. Jeg ønsker å hjelpe unge artister til å treffe riktig i møte med den harde musikkbransjen, sier Stormare.

Han leter aktivt etter nye band og forteller at han kan tilbringe timevis på YouTube i jakt etter god musikk. Det var slik han kom over det svenske hardrock-bandet Heat . På besøk hjemme i Sverige fikk han sett bandet live, og innen kort tid var kontrakten signert.

- Jeg merket med en gang at de hadde et enormt publikumstekke. De er også et fantastisk liveband, noe som er uvanlig nå for tiden.

- Trivelig sjef

Heat gav nylig ut sitt debutalbum. Selv synes de det er en smule uvirkelig at det var Peter Stormare som hjalp de inn i bransjen.

- Peter er trivelig og flott å jobbe med. Han er ikke bare en sjef som bestemmer alt, sier bandets gitarist, Erik "Eek" Hammarbäck.

Til tross for sitt travle tidsskjema har Stormare tatt seg tid til å utvikle Stormvox til å bli et selskap med to heltidsansatte og flere andre medarbeidere.

- Man må selvfølgelig ha hjelp når man ikke har tid selv. Om noen år kan vi forhåpentligvis ta det ett steg videre å ta inn nye artister å jobbe med.

Gutter fra ghettoen

Et av Stormvox’ band er LE Mental fra Chicago. Stormare håper å få tatt bandet med på turné i Sverige. Bandets nyinnspilling av den klassiske sommerhitten ”In the Summertime” gis ut nå på forsommeren.

- Dette er tre gutter fra Chicagos ghetto som forsøker å gjøre noe annerledes. De vet hva de vil, har politisk brodd og er samtidig skikkelig underholdende. Men de er litt vanskelig å jobbe med, sier Stormare og ler.

Kulturstrøm

 • Svensk oppkjøp av norske Paradox

  Produksjonsselskapet Paradox, som blant annet sto bak Erik Poppes Utøya-film og «Kongens nei», er kjøpt av svenske SF Studios.

  SF Studios, som regnes som et av verdens eldste filmselskap, har i mange år produsert film og TV-serier i Sverige og Danmark. Deres oppkjøp av Paradox, som blant annet sto bak Erik Poppes Utøya-film og «Kongens nei», er ifølge pressemeldingen «et veldig viktig steg» i selskapets strategi om å bli den ledende aktøren i det nordiske markedet. (NTB)

 • Norsk konsertarrangør kjøpt opp

  Det nederlandske oppkjøpsfondet Waterland kjøper norske Atomic Soul. Planen er å lage et nordisk konsertkonsern med omsetning på 800 millioner kroner årlig. – Nå skal vi jobbe bedre og gjøre større ting, sier gründer Peer Osmundsvaag (47) i Atomic Soul til Dagens Næringsliv. (NTB)

 • Julefenomenet fra Grünerløkka

  97 år gamle Alf Folmers debutvideo med julesangen «Jul på Løkka» har fått 30.000 visninger etter at den ble lagt ut på Facebook tirsdag kveld. Forfatter og forlegger Håvard Mossige har skrevet teksten.

  Jul på Løkka! God Jul! Del gjerne videre! Husk å trykke på HD knappen!

  Publisert av Alf Folmer Tirsdag 11. desember 2018