Hopp til innhold

Peter Dundas takker for seg hos Cavalli

Den norske stjernedesigneren slutter som kreativ leder for det italienske luksusmerket.

Peter Dundas under lanseringen av Cavallis vår- og sommerkolleksjon for 2017.

SLUTTER: Peter Dundas slutter som kreativ leder for luksusmerket Cavalli. Her fra lanseringen av Cavallis vår- og sommerkolleksjon for 2017.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / Afp

Etter et års tid forlater den norske designeren Peter Dundas stillingen som kreativ leder for det italienske luksusmerket Cavalli, skriver nettstedet Melk & Honning.

– Jeg vil takke Roberto Cavalli og resten av gruppen for denne verdifulle erfaringen, og ønsker dem suksess i deres videre arbeid, sier Dundas til nettsiden WWD i forbindelse med avskjeden.

Dundas har tidligere vært sjefdesigner for Emilio Pucci og Ungaro. Fjorårets debutkolleksjon for Cavalli ble blant annet rost i New York Times.

Glamorøs stil

Designeren, som startet karrieren på teaterscenen som 11-åring, er kjent for sin glamorøse stil. I tidligere intervjuer er har han uttalt at hans amerikanske mor er en av de største inspirasjonskilden i arbeidet hans.

– Peter Dundas er en av verdas mest profilerte designere. Han er like stor i motebransjen som Magnus Carlsen er i sjakk, sa Jorun Sofie Fallmo Aartun, journalist i Dagens Næringsliv, til NRK i forkant av presentasjonen av Dundas' første kolleksjon for Cavalli.

Dundas er også kjent for å ha en lang rekke fans i celebre kretser, blant andre kronprinsesse Mette-Marit.

Ukjent årsak

Ifølge Melk & Honning er det ikke kjent hvorfor Dundas nå slutter i stillingen, eller hvem som vil ta over fremover.

– På vegne av Roberto Cavalli og våre aksjonærer vil vi takke Peter Dundas for hans bidrag til merket, og vi ønsker han lykke til i fremtiden, sier Gian Giacomo Ferraris, konsernsjefen for Roberto Cavalli-gruppen til Vogue.

Kulturstrøm

  • Rettssaken mellom Elon Musk og Twitter er utsatt

    En dommer i Delaware har utsatt rettssaken mellom Elon Musk og Twitter. Dermed får Musk mer tid på å sikre finansieringen.

    Rettssaken skulle etter planen starte 17. oktober, men Musk får fram til 28. oktober med å ferdigstille avtalen. Om det ikke lar seg gjøre, blir rettssaken i november. (NTB)