PETA blir avvist i år også

Den amerikanske dyrevernorganisasjonen PETA blir sannsynligvis nektet å vise sin siste reklame under Superbowl.

PETA-PROTEST

PETA bruker kraftige virkemidler for å få gjennom budskapet. Her demonstrerer to medlemmer til fordel for bruk av tofu-kalkun fremfor vanlig.

Foto: NICHOLAS KAMM / Afp

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

(Over kan du se et klipp fra PETAs reklamefilm.)

Superbowl går av stabelen på søndag, men amerikanske medier er tvilende til om dyrevernorganisasjonen PETAs nye grønnsaksreklame vil bli vist.

Reklamen viser grønnsaksglade modeller nyte frukt og grønt på en måte som de fleste ikke tror vil komme gjennom sensuren til den konservative kanalen FOX, som i år har rettighetene til Superbowl.

For drøy?

I reklamefilmen ser man lettkledde modeller som under slagordet «vegetarianere har bedre sex» har intim omgang med forskjellige grønnsaker.

Dette blir etter all sannsynlighet for sterk kost for konservative FOX, som nok kommer til å skåne sine 100 millioner TV-seere for reklamen på grunn av det seksuelle innholdet.

Avvist i fjor også

I fjor møtte PETA døren da de en lignende reklame ble nektet vist under Superbowl. TV-kanalen NBC mente da at behandlingen av grønnsakene ble for seksuell og at dette ikke egnet seg til visning på TV. PETA la tre millioner dollar på bordet for å få vist reklamen, men NBC holdt bestemt på sitt.

Dermed er det all grunn til å tro at FOX velger å gjøre det samme i år.

Janet Jackson under Super Bowl 2004

Janet Jacksons puppeglipp under Superbowl i 2004 satte sinnene i kok hos konservative amerikanere.

Foto: Scanpix/AP

Søndagens Superbowl er den 45 i rekken og viser Pittsburgh Steelers mot Green Bay Packers. Finalen sendes søndag på NRK1 kl fra 23.15 med Superbowl-entusiast Asbjørn Slettemark som kommentator.

Kulturstrøm

 • Spice Girls-skjorter for 4 kr timen

  T-skjortene som popgruppa Spice Girls brukar i ein ny likestillingskampanje blir laga i Bangladesh av arbeidarar som får betalt 4 kr timen, avslører The Guardian. Gruppa seier dei er sjokkerte og forferda over avsløringane.

  Spice Girls
  Foto: Comic Relief
 • Spelar Thatcher i Netflix-serie

  «X-files»-skodespelaren Gillian Anderson skal spele Margaret Thatcher i Netflix-serien «The Crown», melder VG. Thatcher var statsminister i Storbrittania mellom 1979 og 1990. «The Crown» er ein av dei dyraste dramaseriane til Netflix og handlar om dronning Elisabeth II av Storbritannia.

  Gillian Anderson
  Foto: Willy Sanjuan / AP