NRK Meny
Normal

Persille og parmesan-laks

I mandagens sending kan du følge Lise Finckenhagens oppskrift på en herlig og forfriskende fiskerett. Persille og parmesan-laks er både godt og sunt! 

Persille- og parmesanlaks
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

4 stykker laksefilet à ca. 180 g

2 håndfuller persille

50 g revet parmesan

60 g lyst brød, uten skorper

1/2 lime

olivenolje

salt og kvernet pepper

 

Limevinaigrette:

saften av 2 lime, evt. 1 sitron

3 ss flytende honning

1 dl solsikkeolje, raps- eller olivenolje

salt og kvernet pepper

 

Slik gjør du:

Varm ovnen til 200 grader. Krydre laksestykkene med salt og pepper og legg dem over på et smurt stekebrett. Kjør brød, persille, parmesan, limesaft og 1 ss olivenolje sammen i en hurtigmikser. Dekk laksestykkene med brødmiksen og stek i ovn, 8-12 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten.

Brødet skal bli gyllent men laksen skal ha en rosa kjerne. Visp sammen limesaft og honning til vinaigretten. Spe med olje og smak til med salt og pepper. Server persille og parmesan-laks med kokte gode poteter og limevinaigrette.

 

Tips:

Kok poteter, skjær dem i skiver og vend skivene med litt olivenolje, salt og hakkede urter som gressløk, persille, dill eller kjørvel. Asparges, aspargesbønner, brekkbønner eller en grønn salat er fint tilbehør til denne retten. Dressingen kan justeres med litt Dijonsennep.

 

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters