Persille og parmesan-laks

I mandagens sending kan du følge Lise Finckenhagens oppskrift på en herlig og forfriskende fiskerett. Persille og parmesan-laks er både godt og sunt! 

Persille- og parmesanlaks
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

4 stykker laksefilet à ca. 180 g

2 håndfuller persille

50 g revet parmesan

60 g lyst brød, uten skorper

1/2 lime

olivenolje

salt og kvernet pepper

 

Limevinaigrette:

saften av 2 lime, evt. 1 sitron

3 ss flytende honning

1 dl solsikkeolje, raps- eller olivenolje

salt og kvernet pepper

 

Slik gjør du:

Varm ovnen til 200 grader. Krydre laksestykkene med salt og pepper og legg dem over på et smurt stekebrett. Kjør brød, persille, parmesan, limesaft og 1 ss olivenolje sammen i en hurtigmikser. Dekk laksestykkene med brødmiksen og stek i ovn, 8-12 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten.

Brødet skal bli gyllent men laksen skal ha en rosa kjerne. Visp sammen limesaft og honning til vinaigretten. Spe med olje og smak til med salt og pepper. Server persille og parmesan-laks med kokte gode poteter og limevinaigrette.

 

Tips:

Kok poteter, skjær dem i skiver og vend skivene med litt olivenolje, salt og hakkede urter som gressløk, persille, dill eller kjørvel. Asparges, aspargesbønner, brekkbønner eller en grønn salat er fint tilbehør til denne retten. Dressingen kan justeres med litt Dijonsennep.

 

Kulturstrøm

 • Avsluttar samarbeid med R. Kelly

  Sony Music har bestemt seg for å avslutte samarbeidet med R. Kelly, melder Variety. Avgjerda kjem i kjølvatnet av eit stort press mot plateselskapet, etter at fleire kvinner stod fram i dokumentaren «Surviving R. Kelly» og skulda artisten for seksuelle overgrep.

  R. Kelly
  Foto: Frank Micelotta / AP
 • Klissete «chick flick»

  Jennifer Lopez viser du hun har av komisk talent i det som er en varm og artig komedie om å «klare det i storbyen», mener NRKs anmelder Marte Hedenstad om filmen «Second Act». Helt til den blir en klissete klisjé etter en tvist i andre halvdel. Terningkast 3.

  Second act
  Foto: SF Norge