Hopp til innhold

Per Sundnes

Per Sundnes var gjest i Stjerneklart mandag 24.05.2010.

per sundnes
Foto: Jan Alsaker / NRK

Per André Sundnes ble født 16. juni 1966 i Bodø som sønn av offiser Einar Sundnes og hjelpepleier Kathinka Sundnes. Han vokste opp på Hunstad i Bodø sammen med foreldrene og 3 eldre søsken, Tor Einar, Lars og Brita. Han gikk på Alstad barne- og ungdomsskole og på Bodin videregående skole. Han dro fra Bodø i 1986, men kom tilbake for å studere medievitenskap og journalistikk ved Høgskolesenteret i Bodø. I 1990 dro han til London Institute, som nå heter University of the Arts London, for å studere film og TV, og kom derfra med en bachelorgrad i 1994. Mens han studerte jobbet han med psykisk utviklingshemmede. Han arbeidet en tid som medielærer på videregående skole før han fikk jobb som journalist i NRK på Marienlyst. Der var han vaktsjef i XS-programmene på NRK 2 før han gikk over til underholdningsavdelingen i NRK1.

I perioden fra 2002 til 2007 var han fast musikk- og trendkommentator i TV-programmet ”Store studio” som var ledet av Anne Lindmo. I 2005 ga han ut boka ”Chic og bruk” sammen med journalisten Lillian Vatnøy.

I 2007 tok Per over jobben som kommentator for Melodi Grand Prix etter en annen nordlending, Jostein Pedersen. Etter den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 2007 fikk Per i oppdrag å revitalisere Melodi Grand Prix, noe han satte i gang med fra og med 2008 av. Og hans prosjekt har blitt en formidabel suksess. Som programleder for de regionale semifinalene og den nasjonale finalen har han også selv kunnet fronte prosjektet. Og førstkommende lørdag er det internasjonal finale i Telenor Arena på Fornebu.

Per bor i Oslo sentrum sammen med den 12 år eldre legen Tore Lengren.

Kulturstrøm