Per Ivar Moe blir nr 2 i EM skøyter

Per Ivar Moe i 1965
Foto: NRK

1960-tallet var gullalderen for skøytesporten i Norge. I dette klippet fra Sportsrevykavalkaden fra 1965 får du se en av de mange skøyteheltene i aksjon.

Per Ivar Moe var regnet som en av landets aller beste, noe han beviste da ha så vidt ble slått av sovjetiske Eduard Matusevitsj i EM på Nya Ullevi i Göteborg. Nordmannen tok en fin 2. plass, men toppet det hele senere samme år da han som første nordmann vant gull i et verdensmesterskap. Og det enda til på hjemmebane, nemlig Bislett.

Kulturstrøm

 • Kan se om noen er forelsket

  Det er nemlig ikke mulig å skjule, forteller Kari Bremnes til Kulturstripa om hvordan låten «Så fullt av ja» som kom ut i høst, ble til. – Jeg spilte den først for en venninne. Plutselig brast hun i gråt, forteller tekstforfatteren og musikeren.

  Kari Bremnes
 • Karpes egen konsertfilm

  Karpe overrasker og sjokkerer med ærlige tekster og drøye musikkvideoer, og i Spektrum leverer de en konsert det er umulig å ikke få gåsehud av. Konserten er nå tilgjengelig i NRK TV.

  Karpe overrasker og sjokkerer med ærlige tekster og drøye musikkvideoer, og i Spektrum leverer de en konsert det er umulig å ikke få gåsehud av.
 • Årets mest sette norske film

  260.000 kinogjengere har nå sett «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte det var jul». Det gjør at den ifølge en pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon er årets mest sette, norske kinofilm (NTB).

  Snekker Andersen
  Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon