Penelope Cruz

Hun kalles Madonna de Madrid, og er det deiligste Spania har å tilby. Under mesterregissør Pedro Almodovar har hun blitt enda mer feminin.

Penelope Cruz
Foto: Chitose Suzuki / Scanpix/AP

Penelope Cruz er mangfoldig. Hun spiller gravide nonner like glimrende som sexy alenemødre. Hun samler på hjemløse katter og hunder, elsker karaoke og har jobbet for Mor Theresa og tuberkuløse barn i Calcutta. 

Det er som jeg er født med en trang til å kommunisere følelser

Penelope Cruz

Populær spansk sang

Penelope Cruz er oppkalt etter en populær spansk sang. Hun er født utenfor Madrid og begynte å opptre allerede fra bleiestadiet. Jenta danset og mimet scener fra TV med slik bravur at mor meldte henne på ballettskolen som 5 åring.

– Det er som jeg er født med en trang til å kommunisere følelser, sier hun.

Penelope danset klassisk ballett i 10 år, fikk småroller i tv show og musikkvideoer. Den første filmsjansen kom med El Laberinto Griego og det internasjonale gjenombruddet med Pedro Almodovars ”Alt om min mor”.   

Penelope Cruz i "Å vende tilbake"
Foto: Foto/Copyright: Sandrew Metronome Norge

Følelsesmenneske

Som pasjonert følelsesmenneske er Penelope lett påvirkelig av omgivelsene. Hun ble vegetarianer etter ”All the Pretty Horses”. Hun falt for Tom Cruise under ”Vanilla Sky” og besnæret Matthew McConaughey under samspillet i Sahara.

Penelope tror ikke særlig på ekteskapet, mer på familien og kjærligheten. Men den viktigste mannen i hennes liv er mesterregissør Pedro Almodovar.  

 

Han lar meg dyrke frem flere feminine trekk enn jeg har fått fra naturens side

Penelope Cruz

 

 

Pedro Amodovar og Penolope Cruz
Foto: Sang Tan / Scanpix/AP

 

 –For Pedro gjør jeg ALT, han er min kunsteriske mentor. Han lar meg dyrke frem flere feminine trekk enn jeg har fått fra naturens side, sier hun.

I ”Volver” utfyller hun sine feminine bakdel med en snerten protese. For noen ganger må til og med filmens kvinneligste kvinne ty til enkel mekanikk

Her kan du lese Helen De Bellis sin anmeldelse av filmen Å vende tilbake

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix