Penelope Cruz

Hun kalles Madonna de Madrid, og er det deiligste Spania har å tilby. Under mesterregissør Pedro Almodovar har hun blitt enda mer feminin.

Penelope Cruz
Foto: Chitose Suzuki / Scanpix/AP

Penelope Cruz er mangfoldig. Hun spiller gravide nonner like glimrende som sexy alenemødre. Hun samler på hjemløse katter og hunder, elsker karaoke og har jobbet for Mor Theresa og tuberkuløse barn i Calcutta. 

Det er som jeg er født med en trang til å kommunisere følelser

Penelope Cruz

Populær spansk sang

Penelope Cruz er oppkalt etter en populær spansk sang. Hun er født utenfor Madrid og begynte å opptre allerede fra bleiestadiet. Jenta danset og mimet scener fra TV med slik bravur at mor meldte henne på ballettskolen som 5 åring.

– Det er som jeg er født med en trang til å kommunisere følelser, sier hun.

Penelope danset klassisk ballett i 10 år, fikk småroller i tv show og musikkvideoer. Den første filmsjansen kom med El Laberinto Griego og det internasjonale gjenombruddet med Pedro Almodovars ”Alt om min mor”.   

Penelope Cruz i "Å vende tilbake"
Foto: Foto/Copyright: Sandrew Metronome Norge

Følelsesmenneske

Som pasjonert følelsesmenneske er Penelope lett påvirkelig av omgivelsene. Hun ble vegetarianer etter ”All the Pretty Horses”. Hun falt for Tom Cruise under ”Vanilla Sky” og besnæret Matthew McConaughey under samspillet i Sahara.

Penelope tror ikke særlig på ekteskapet, mer på familien og kjærligheten. Men den viktigste mannen i hennes liv er mesterregissør Pedro Almodovar.  

 

Han lar meg dyrke frem flere feminine trekk enn jeg har fått fra naturens side

Penelope Cruz

 

 

Pedro Amodovar og Penolope Cruz
Foto: Sang Tan / Scanpix/AP

 

 –For Pedro gjør jeg ALT, han er min kunsteriske mentor. Han lar meg dyrke frem flere feminine trekk enn jeg har fått fra naturens side, sier hun.

I ”Volver” utfyller hun sine feminine bakdel med en snerten protese. For noen ganger må til og med filmens kvinneligste kvinne ty til enkel mekanikk

Her kan du lese Helen De Bellis sin anmeldelse av filmen Å vende tilbake

Kulturstrøm

  • Obama-trøye solgt for ca. 1 million

    En basketballtrøye som antas å ha tilhørt Barack Obama på 1970-tallet, er solgt på auksjon i Dallas i Texas for 120.000 dollar, rundt en million kroner. Den tidligere amerikanske presidenten var aktiv på basketlaget på Punahou High School i Hawaii.

    Obama Jersey Auction
    Foto: AP
  • Svensk redaktør fikk sparken

    Den profilerte redaktøren av svenske Expressen, Thomas Mattson, sluttet brått i sommer. Det var ikke frivillig, skriver fagbladet Dagens Media. Årsaken skal være dårlig inntjening i avisa og samarbeidsproblemer med eierkonsernet Bonnier News.