Pegah spiller "Erotikk"

- "Erotikk" gir en følelese av sterk kjærlighet og vår.  Det sier sier Pegah Gahri (18) som spiller stykket i UNG Grieg 28. mai.

Pianist Pegah Chari (18) i Ung Grieg
Foto: Ingvei Eikaas / NRK

- Erotikken var sikkert i bunn og grunn de samme følelsene på Griegs tid som nå. Det er ikke noe problem å leve seg inn i følelsene i dette stykket, smiler Pegah Gahri (18) fra Oslo.

Hun har spilt piano i 11 år, og ble for alvor glad i den klassiske musikken for fem- seks år siden.

- Vennene blir overrasket når de låner MP3-spilleren min og hører at det er så mye klassisk musikk på den. "Hører du virkelig på dette?" spør de. Men det er dette jeg er glad i, jeg hører mye på Grieg og Chopin og andre ting.  

Pegah satte seg selv til pianoet for å lære å spille da hun var 9 år.

- Jeg ville spille. Det er kjempegøy, det gir en helt egen følelse å spille musikken selv - du får uttrykket deg. Jeg prøver å bruke mine egne følelser i musikken - jeg vil ha flyt, sier Pegah.

I UNG Grieg spiller Pegah Gahri altså "Erotikk", fra Lyriske stykker verk 43, nr 5.

   

 

Kulturstrøm

 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

 • Tar kritikk for Utøya-artikkel

  Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

  Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

  I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

  Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

  «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

  Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.