Paven: Vi burde skamme oss

Pave Frans kom med en tydelig oppfordring under messen i Peterskirken, og mener det er på høy tid at folk erkjenner sitt eget ansvar for verdens elendighet og tar inn over seg skammen over å ha ført verden i en negativ retning.

Kulturstrøm

 • Mor uttrykker avsky over nominasjon

  Moren til engelske James Bulger, som ble drept som toåring, er opprørt over nominasjonen av filmen «Detainment» til Oscar for beste dokumentarfilm. Det melder The Independent. På Twitter uttrykte Denise Fergus sin avsky over at familien aldri ble forespurt før filmen ble laget, og særlig over at et barn spiller James i hans siste timer. De to tiåringene Robert Thompson og Jon Venables bortførte og drepte James Bulger i 1990. Dokumentaren er basert på avhørene av de to guttene.

  Filmplakat for dokumentaren «Detainment»
  Foto: Twelve media
 • Jon Michelet-bok blir TV-serie

  NRK skal lage TV-serie av bokserien til Jon Michelet om krigsseilerne under andre verdenskrig. Serien får et budsjett på rundt 150 millionar kroner, og kommer på TV i 2021 eller 2022.

 • Visit Telemark med podkast

  Visit Telemark vil markedsføre fylket i en egen podkast. Reiselivsdirektør Caroline Laurhammer sier de er det første reisemålsselskapet i landet med podkaster. Tidligere NRK-ansatt, Styrk Fjærtoft, skal lage i alt 39 episoder med telemarkshistorier.