Paven: Vi burde skamme oss

Pave Frans kom med en tydelig oppfordring under messen i Peterskirken, og mener det er på høy tid at folk erkjenner sitt eget ansvar for verdens elendighet og tar inn over seg skammen over å ha ført verden i en negativ retning.

Kulturstrøm

  • Dave Grohl + Brandi Carlile på gata

    De to spilte låter av Foo Fighters og Beatles da Carlile fikk lyst å dra innom sitt gamle sted i Seattle som gatemusikant. Det 20 minutter lange settet ble streamet på Facebooksiden hennes. Nå kan du se seansen på NME.

  • Kunne Stonehenge bli bygget slik?

    Forskerne ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) har eksperimentert med gigantiske betong-strukturer på opptil 25 tonn som kan flyttes for hånd. Muligens var det kunnskap om balanse som gjorde at oldtidens ingeniører kunne reise gigantiske Stonehenge og steinstøttene på Påskeøya lenge før kranene ble oppfunnet, skriver Gizmodo.

  • AI-kanal for death metal 24/7

    Dadabots er navnet på YouTube–kanalen som sender teknisk death metal live døgnet rundt og planlegger å gjøre det til evig tid. Musikkteknologene CJ Carr og Zack Zurowski vil vise at maskinlæring kan skape musikk på nye måter ved å imitere band, forklarer de i Motherboard (som er magasinet Vice sin plattform for teknologi og forskning).