Pausefiskene

Pausefiskene
Foto: NRK

Husker du fiskene NRK pleide å sende mellom programmene på 1960-tallet? Nå er de tilbake i digital form her på våre nettsider.

NRKs Andreas Diesen husker godt pausefiskene fra da han startet karrieren sin i bedriften.

Spiste ferske larver

- Da jeg begynte i NRK i 1965 var Pausefisken for lengst et begrep. Tror den var der mer eller mindre fra første dag.

Diesen forteller at han begynte å jobbe i Rekvisittavdelingen, og der jobbet Bjarne Bunæs, det var han som hadde ansvar for akvariet.

-Han reiste opp til et tjern hver morgen, og skaffet ferske larver og lignende slik at de fikk fersk mat. På den tiden var det ikke gullfisk, mer norske varianter.

Når gullfiskene tok over ble maten annerledes, men Bunæs hadde ansvaret til han sluttet i NRK på 70-tallet en gang.

Kulturstrøm

  • Tubaist vant millionstipend

    22 år gamle August Schieldrop fra Oslo vant Equinors talentstipend på en million kroner, som har som formål å løfte unge norske talenter frem og være en døråpner for en internasjonal karriere. Juryformann Leif Ove Andsnes sier til NRK at årets vinner har en direkte, fascinerende musikkformidling og har allerede gjort mye for å fremme tubaen som soloinstrument. Hør mer i Studio 2 på P2 onsdag ettermiddag.

  • Nobelvinner til litteraturfestival

    Årets vinner av nobelprisen i litteratur, Abdulrazak Gurnah, kommer til Norsk Litteraturfestival på Lillehammer i mai, skriver Dagbladet. Den tanzanianske forfatteren var relativt ukjent før han ble tildelt nobelpris i litteratur.