– Jeg føler jeg gir meg på topp

Etter en kveld hvor deltakerne sang låter fra både sjangeren 2000-tallspop og musikal, var det Paul som måtte forlate Stjernekamp. – Det er helt greit å gå ut nå, og jeg er utrolig takknemlig for å ha kommet så langt.

Paul Hansen i Stjernekamp

Etter å ha fremført en Coldplay-låt, og levd seg inn i «Your Song» fra musikalen Moulin Rouge, måtte Paul takke for seg.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Paul ute av Stjernekamp

Paul er fornøyd med å ha nådd såpass langt i Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Forrige lørdag var det Mo som overraskende røk ut av Stjernekamp. I dag skulle deltakerne for første gang synge to låter i to forskjellige sjangere, 2000-tallspop og musikal. Paul og Raylee fikk færrest stemmer, og det var Paul som trakk det korteste strået.

– Dette har vært helt utrolig, og fantastisk å være med på. Jeg har fått prøve meg i mange musikalske sjangere jeg aldri hadde drømt om å prøve meg på. Det er helt greit at jeg går ut nå, jeg hadde en god opplevelse i dag, og føler at jeg gir meg på topp, sier Paul til NRK.no etter at Stjernekamp-exiten var et faktum.

– Jeg tror spesielt familien min blir glad for å få pappa og kjæresten tilbake. Det blir godt å slippe å vri hodet inn og ut hver uke mens jeg forbereder meg til nye sjangere. Samboeren min har en stor del av æren for at jeg kom så langt.

– Fint når du trekker deg litt

Kvelden første sjanger var 2000-tallspop, og det var Nora og Reidun som imponerte dommerne mest.

Paul åpnet showet med «Viva la vida» av favorittbandet Coldplay. Han hadde virkelig håpet å få gjøre den i løpet av sin tid i Stjernekamp, men var likevel ikke forberedt på å komme så langt. Dommer Thomas Felberg syntes det var en fin start på kvelden.

– Jeg synes det var hyggelig å høre Coldplay, og synes du synger låten fint, men kanskje litt nølende, sa han etter opptredenen.

Sjangercoach Bertine Zetlitz syntes det var fint at han trakk deg litt og viste en fin inderlighet. Mona B. Riise mente det kunne være en utfordring at låten er så godt kjent.

– Jeg synes du gjorde en veldig fin versjon. Dine fremførelser har vært litt berg-og-dal-bane, og det var det også i denne låten. Det snører seg litt til i refrenget, men det var likevel en solid fremførelse, sa hun.

Imponerte med låtvalget

Reidun synger pop i Stjernekamp

Reidun valgte en vanskelig låt med «Chandelier» av SIA.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Reidun hadde for anledningen valgt hiten «Chandelier» av SIA, en låt hun mener har et viktig budskap. Hun imponerte dommerne med låtvalget.

– Det er underlig å bedømme dette, for det er en utrolig innsats fra din side. Det jeg synes er ekstra gøy med deg, er at du har et håndverk du elsker og lever for, sa Bertine.

Mona likte også det hun så, og mente Reidun gjorde det helt fantastisk.

– Jeg stusset litt på låtvalget denne gangen, men tenkte at når jeg er så heldig å få stå her på denne scenen, så må jeg si noe som er essensielt. «Chandelier» har ikke bare en ekstremt fengende melodi, men også en tekst jeg tror mange kan kjenne seg igjen i, sier Reidun til NRK.no.

– Jeg er stolt av deg

«Am I Wrong» har blitt starten på et USA-eventyr for Oslo-gutta Nico & Vinz, og Nora koste seg da hun gjorde sin egen versjon av låten. Det gjorde også dommer Mona.

– Det er utrolig kult at du velger en norsk låt. Vi er veldig stolte av disse gutta, og nå er jeg veldig stolt av deg. Det kan være vanskelig med en låt to gutter synger, men du har gjort den til noe eget. Det var herlig inspirerende.

På øving hadde Bertine bedt Nora om å gjøre teksten til sin egen historie, og det syntes sjangercoachen ble veldig tydelig i fremførelsen.

– Du mistet litt nervøsiteten du har hatt, og var passe laidback. Du smiler og er så innmari fint til stedet, sa hun etter opptredenen.

Gjorde egen versjon av kjent Elton John-låt

Kveldens andre sjanger var musikal, og Pauls versjon av «Your Song» fra musikalen Moulin Rouge. Paul overbeviste med sin fremføring, og sjangerekspert Heidi Gjermundsen Broch syntes det gikk veldig bra.

– Dette var veldig gøy. Når du spiller skuespill skjer det noe med deg. Jeg var skeptisk til låten, men synes du klarte å tilføre låten et godt skuespill. Flørtinga ble ikke flau, og det var veldig fint, mente Mona.

Thomas har i likhet med sin meddommer et sterkt forhold til låten med Elton John. Han syntes Paul gjorde låten til sin egen.

– Tonen din er fin, du gjør låten til din egen. Jeg hører ikke Elton John når du synger den, sa han etter opptredenen.

På hjemmebane

Reidun var på hjemmebane i sjangeren musikal, likevel er det den sjangeren hun har grudd seg aller mest til. Etter fremførelsen av «Climb ev'ry mountain» fra Sound of Music var hun stolt.

– Nå er det ingen vei tilbake. Jeg er glad for at jeg valgte denne låten, sa en emosjonell Reidun.

Sjangercoach Heidi har selv vært elev hos Reidun.

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Jeg tar jo sangtimer hos Reidun når jeg står fast. Dette ble helt fantastisk, sa hun.

– Musikalen er for meg når man kan forlate salen med en slags fornyet livslyst. Jeg ønsket å skape musikalens overdådige magi. Jeg er veldig lettet og stolt over låtvalget. Dette har vært viktig for meg fordi jeg jobber i bransjen, sier Reidun til NRK.no.

– Tenk å ha det trøkket i din alder

Raylee i musikal-sjangeren i Stjernekamp

Raylee overbeviste som drapskvinne, og imponerte i musikalsjangeren.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Raylee hadde en rolle i musikalen Cats allerede som 12-åring. I kveld gikk hun fra å være uskyldig tjenestepike i opera forrige lørdag, til å sitte inne for drap da hun fremførte «All that jazz» fra musikalen Chicago. Med seg på scenen hadde hun dansere fra Bårdar Akademiet.

– Og det var overbevisende. Når du spiller skuespill er du så innmari flink. Det er så fint når du går inn i rollen. Jeg ble dratt inn til en egen verden, og det var kult, sa dommer Mona.

Heidi var også veldig imponert, og syntes Raylee hadde gjort et modig låtvalg.

– Jeg tenkte at det krever mer alder og mer erfaring for å dra i land den her. Men jeg synes du gjorde det kjempebra. Tenk å ha det trøkket og samtidig være så ung, sa hun etter Raylees opptreden.

– En av dine beste vokalprestasjoner

Nora som EVita i Stjernekamp

Dommer Thomas Felberg mente Nora gjorde en av sine beste vokalprestasjoner da hun fremførte en låt fra musikalen Evita.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Sjangerekspert Heidi har gjort rollen som Evita selv, og i kveld var det Nora sin tur. «Don't cry for me Argentina» fra musikalen Evita valgte hun til ære for sin far.

– Jeg synes ikke du har mistet noe av deg selv, men hentet frem en styrke og en kraft. Dette var veldig, veldig bra, mente Heidi.

Thomas syntes Nora så ut som hun trivdes i rollen.

– Du gjør en av dine beste vokalprestasjoner i hele Stjernekamp. Kjempebra, You are in it to win it, sa han.

En rørt Mona var nærmest målløs etter opptredenen.

Du har vokst så utrolig mye fra starten. Du har en selvtillit og en ro når du spiller dette store nummeret. Helt fantastisk, og du har gjort det så bra i dag, det er helt vilt, sa hun.

For Nora var det ubeskrivelig godt at alt endelig klaffet.

– Dette var noe jeg trengte. Jeg har hatt en bra dag i dag, med mye energi. I tillegg har jeg vært veldig komfortabel med låtvalgene denne uka, tatt låtene på alvor, og levd meg skikkelig inn i dem. Det tror jeg har gjort at jeg har sluppet meg mer løs, sier Nora til NRK.no.

Dansende Jørn

Jørn Hoel ga alt i musikalnummeret sitt, og det vrikket i dansefoten da han fremførte «Shake your tail feather» fra The Blues Brothers. Det var akkurat det dommer Mona trengte.

– Det var veldig gøy å se deg danse rundt der. Jeg trodde ikke jeg skulle få se deg gjøre dette. Blues Brothers er rett ned din gate. Dette var veldig gøy, Jørn, sa Mona hun.

Heidi mente deltakernes låtvalg i musikal ga et bilde på hvor stor sjangeren er.

– Dette må gjøres med overskudd, energi og trøkk, og det hadde du. Du imponerte med dansinga, sa hun.

Jørn Hoel danser i Stjernekamp

Jørn Hoel ga alt, og vrikket på dansefoten da han fremførte en låt fra musikalen The Blues Brothers.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Neste lørdag skal det konkurreres i norsk på norsk, og artistene skal i tillegg fremføre duetter.

Kulturstrøm