NRK Meny
Normal

Paul McCartney til Anfield

Sir Paul McCartney gjør en konsert i stor skala i sin hjemby Liverpool neste år.

Paul McCartney og Ringo Starr.

Både Paul McCartney og Ringo Starr vil være med på å bidra til markeringer av Liverpool som europeisk kulturhovedstad i 2008.

Foto: MARK J. TERRILL / AP

Det tidligere Beatles-medlemmet setter beina på Liverpool FC sin hjemmebane Anfield Road 1. juni 2008.

Byen kan nemlig smykke seg med tittelen kulturhovedstad i Europa til neste år, noe som skal feires ettertrykkelig, melder nyhetsbyrået AP.

- Fantastiske eventer

McCartney selv sier følgende om happeningen:

- Jeg er veldig glad for at Liverpool er blitt utnevnt til kulturhovedstad 2008. Vi har en rekke fantastiske eventer å by på, som kommer til å gjøre alle opprømte.

Han legger til at han er veldig stolt av byen sin.

- Jeg ser fram til å ønske dere alle velkomne og gi dere en flott opplevelse. Det kommer til å bli et flott år, sier Sir Paul.

Ringo Star kommer også

Omtrent 35.000 billetter vil bli lagt ut for salg til konserten på Anfield, som også inkluderer bidrag fra Eurythmics-stjernen Dave Stewart, Echo & The Bunnymen samt Shack og Ian Broudie.

Også McCartneys tidligere Beatles-kollega, Ringo Starr, vil hylle byen. Det gjør han under åpningen 12. januar når han bidrar i showet «Liverpool The Musical».

Kulturstrøm

 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske mot filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt (stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).

 • Bourdain kritiserte Trump

  TV-personligheten og kokken Anthony Bourdain, som døde 8. juni, tok et oppgjør med den amerikanske presidenten i sitt siste intervju, melder NTB.

  The Guardian har snappet opp det som sannsynligvis var TV-stjernekokkens siste intervju, fra nettmagasinet Popula.

  – Noen på pressebrifingen i Det hvite hus må ofre jobben sin og si: «Din førsteklasses drittsekk!» formaner Bourdain, blant annet.

  Bourdain var kjent for sine mat- og reiseprogram på CNN. Han begikk selvmord, 61 år gammel.

  Anthony Bourdain
  Foto: Angela Weiss / AFP