Hopp til innhold

Paul McCartney til Anfield

Sir Paul McCartney gjør en konsert i stor skala i sin hjemby Liverpool neste år.

Paul McCartney og Ringo Starr.

Både Paul McCartney og Ringo Starr vil være med på å bidra til markeringer av Liverpool som europeisk kulturhovedstad i 2008.

Foto: MARK J. TERRILL / AP

Det tidligere Beatles-medlemmet setter beina på Liverpool FC sin hjemmebane Anfield Road 1. juni 2008.

Byen kan nemlig smykke seg med tittelen kulturhovedstad i Europa til neste år, noe som skal feires ettertrykkelig, melder nyhetsbyrået AP.

- Fantastiske eventer

McCartney selv sier følgende om happeningen:

- Jeg er veldig glad for at Liverpool er blitt utnevnt til kulturhovedstad 2008. Vi har en rekke fantastiske eventer å by på, som kommer til å gjøre alle opprømte.

Han legger til at han er veldig stolt av byen sin.

- Jeg ser fram til å ønske dere alle velkomne og gi dere en flott opplevelse. Det kommer til å bli et flott år, sier Sir Paul.

Ringo Star kommer også

Omtrent 35.000 billetter vil bli lagt ut for salg til konserten på Anfield, som også inkluderer bidrag fra Eurythmics-stjernen Dave Stewart, Echo & The Bunnymen samt Shack og Ian Broudie.

Også McCartneys tidligere Beatles-kollega, Ringo Starr, vil hylle byen. Det gjør han under åpningen 12. januar når han bidrar i showet «Liverpool The Musical».

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober