Pasta, tomat og basilikum. Enklere kan det ikke gjøres, men så utrolig godt det blir når Reiseradioens sommerkokk tar kyndig hånd om råvarene. Her er oppskriften:
Penne Arabiata
2 porsjoner
200 gr Penne pasta
½ Hvit italiensk løk
4 ss Olivenolje
2 fedd Hvitløk
5 dråper Tabasco
4 Basilikumblader
300 gr Flådde tomater
½ ts Sukker
50 gr Parmesan
Salt, pepper
Varm opp 4 ss olivenolje i en kasserolle.
Skrell og finhakk løken, fres den i olje til den blir gylden.
Tilsett knust hvitløk og hakket basilikum.
Surr det sammen og tilsett tomatene.
Tilsett tabasco, sukker, salt og pepper.
Skru ned varmen, og la sausen småkoke i 20-30 minutter.
Kok opp 1 liter vann, og la pastaen koke til den er "al dente".
Retten serveres i dype tallerkener med fersk, revet parmesan over.