Påskekrim: «Vredens dag»

Årets påskekrim fra Radioteatret tar oss tilbake til 1600-tallets Danmark. Mystikk, religion, brutale drap og frykten for dommedag er danner et mørkt bakteppe i «Vredens dag».

"vredens dag" Påskekrim, Radioteatret

«Vredens dag», Påskekrim fra Radioteatret.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Handlingen

Jylland, 28. desember 1699: I en forrykende snøstorm må professor Thomas af Boueberge og hans unge medhjelper Petter Hortten søke tilflukt i en landsens kro.

Straks de er kommet i ly blir en av gjestene, en fransk greve, funnet død i snøen utenfor.

Den lærde Thomas slår fast at her er et mistenkelig dødsfall og et mysterium som vil kreve all hans tankekraft og vitenskap.

Den håndfull mennesker som er sperret inne på kroen av uværet - vertskapet, et par tjenestefolk, en prest, en snekker og en mystisk tiggerske har alle sine hemmeligheter.

Og en av dem er en morder som kan slå til på ny.

Ved endetiden

Kanskje ligger det demoniske krefter bak det hele? For dette, mener noen, er selve endetiden: Ved midnatt nyttårsaften vil Vredens Dag opprinne, den dag da verden går under og Gud holder dom over rettferdige og urettferdige.

«Vredens dag» er en god miks av mystikken fra filmen «Rosens navn», av Sherlock Holmes litt makabre etterforskningsmetoder og ikke minst Agatha Christies møysommelige etterforskning og presentasjon av bevis der det å overraske publikum er et viktig moment.

Kulturstrøm

  • Roses for nytt album

    Artisten og låtskriveren Jenny Hval sier til NRK Kulturstripa at hun gruer seg for å framføre musikken live, fordi det var så krevende å spille inn stemmen. Lørdag spiller hun fra albumet «The Practice of Love» under Ultimafestivalen i Oslo. Albumet hylles både i Norge og internasjonalt. Berusende, mener Independent. Terapeutisk, ifølge The Guardian, og en unik stemme i norsk musikkliv, skriver Aftenposten.

    Jenny Hval
  • Forbyr diett-snakk i sosiale medier

    Instagram og Facebook har innført aldersrestriksjoner på innlegg som omtaler diettprodukter og plastisk kirurgi, melder Sky News. De under 18 år vil ikke få opp enkelte innlegg og andre blir fjernet helt. Årsaken er mental helse.