Sjokoladetrøfler:
Ca. 30 stk.
250 g kokesjokolade
1 dl fløte
45 g smør, romtemperert
appelsinlikør
250 g sjokolade til dypping
1/2 dl melis
1/2 dl kakao
Finhakk sjokoladen og ha den i en liten bolle. Kok opp fløten og hell den over den finhakkede sjokoladen. Tilsett smøret i små terninger og rør blandingen glatt. Smak til med appelsinlikør.
La sjokoladeblandingen stå kjølig til du kan rulle kuler av den. Oppbevar trøflene i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen til dypping.
Sikt sammen kakao og melis. Dypp trøflene i smeltet sjokolade og rull dem i kakaomelisen. Oppbevar trøflene kjølig.
Tips:
Halvsmelt sjokoladen før du tilsetter den varme fløten.
Smelt sjokoladen over et vannbad eller ved halv effekt i mikrobølgeovnen.
Mozartkuler:
Ca. 20 stk.
125 g nougat
250 g marsipan
1 ss konjakk eller brun rom
150 g kokesjokolade
kakao
Skjær nougaten i 30 like store biter og rull dem til kuler. Riv marsipanen og bland den med konjakk.
Del marsipanen i 30 like store biter og rull dem til kuler. Trykk kulene litt flate, legg en nougatkule på hver og form marsipanen rundt nougaten.
Smelt sjokoladen og rull kulene i sjokoladen. Dryss over litt kakao og oppbevar kulene kjølig. Legg dem gjerne over i små papirformer.
Tips:
Smelt litt hvit eller lys sjokolade og ha den i en papirsprøytepose.
Klipp et lite hull og pynt kulene med tynne striper sjokolade før du eventuelt drysser over litt kakao.