Parodishow på Atle Pettersens «Beat for beat»-debut

I kveld dukker «Beat for beat» opp på tv-skjermene igjen med ny programleder.

Atle Pettersen

PREMIERE: I kveld leder Atle Pettersen «Beat for beat» for første gang.

«Beat for beat» har hatt en pause fra tv-skjermene siden 18. desember, da Ivar Dyrhaug ledet sitt siste program. I kveld starter det opp igjen med Atle Pettersen som programleder.

Med seg har han Marianne Pentha, Ida Maria Ringerud, Kjetil Vågenes og Gustav Nilsen. Og sistnevnte stod for et av de morsomste innslagene, nemlig da han sang «We Are The World» som tolv ulike kjendiser. Blant annet Eivind Hellstrøm, Hans Olav Lahlum, Morten Harket og Drillo.

– Gustav er en fantastisk entertainer og byr på seg selv. Parodien var kjempegøy, sier Atle Pettersen.

Han har gledet seg til denne dagen siden august, da det ble kjent at han skulle ta over som programleder for «Beat for beat».

– Det er deilig at det omsider skal på skjermen. Det er et halvt år siden det ble kjent at jeg skulle ta over. På en måte var det et antiklimaks siden det fikk så mye oppmerksomhet, men nå er tiden endelig her. Jeg gleder meg masse, sier Pettersen.

I kveld er det premiere på Beat for beat med Atle Pettersen som programleder.

PREMIERE: I kveld leder Atle Pettersen sitt første «Beat for beat»-program. Der stod Gustav Nilsen for et parodishow under «We Are The World».

Små forandringer

Hovedpersonen har ikke sett programmet selv, men forteller at han fikk gode tilbakemeldinger etter innspillingen.

– Jeg er fornøyd, men må jo si jeg er ganske nervøs før i kveld. Jeg er egentlig en rolig type som ikke pleier å bli nervøs, men jeg er nervøs nå for hvordan det blir tatt imot, sier Pettersen.

Ifølge den ferske programlederen vil ikke programmet bli noe særlig annerledes enn det har vært tidligere.

– Sånn konseptmessig er det likt, men det er klart at når en annen person leder programmet så gir det en stor forandring. Jeg har kanskje litt andre typer spørsmål og en annen fremtoning, så det er måten jeg har satt mitt preg på det.

Gleder seg til mer

Ivar Dyrhaug

GA SEG: Ivar Dyrhaug ga seg i høst som programleder for «Beat for beat», etter å ha ledet 300 sendinger siden starten i 1999.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Pettersen tar over som programleder halvveis ut i tv-sesongen og derfor var mye av programmet allerede satt da han kom inn. Derfor håper han å tilføre enda mer i årene som kommer.

– Jeg gleder meg til å lage flere sesonger og bli mer involvert. Jeg tror det blir en smooth overgang nå. «Beat for beat» er det samme gamle som folket elsker og det skal man respektere.

Kommer vi til å se noen splitthopp?

– Jeg tror ikke det altså. Ikke med vilje i hvert fall, sier Pettersen.

Premieren skal programlederen se sammen med resten av «Beat for beat»-redaksjonen.

– Vi skal ut og spise, se på programmet, og synge karaoke etterpå. Det blir kjempebra.

Kulturstrøm

 • Seriemorder på kinotoppen

  Den nye «Halloween»-filmen dro inn 77,5 millioner dollar åpningshelgen. Det holdt til førsteplass på kinotoppen. Filmen har også den beste åpningen for en film med en kvinne på over 55 år i hovedrollen, og rekorden for filmer i denne skrekkserien. «Halloween» er en direkte oppfølger til John Carpenters klassiske film fra 1978 (NTB)

  Jamie Lee Curtis
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters/Scanpix
 • Åpen om narkotikamisbruk

  I podkasten «Mandag hele året» om DumDum Boys er programleder Espen Thoresen åpen om sitt eget dopmisbruk når han intervjuer vokalist Kjartan Kristiansen. – Det ville vært urettferdig hvis Kjartan skulle stått igjen alene som misbruker, sier han til Spillerom på NRK Radio. – Jeg var ikke like langt ute som Kjartan, men jeg var også en misbruker. Dette er en subjektiv dokumentar, da må jeg bli med og ta støyten. I rettferdighetens navn.

  Espen Thoresen
  Foto: Marte Solbakken
 • Prisheder for Louis-Dreyfus

  Vi kjenner henne ikke minst som Elaine i «Seinfeld». Julia Louis-Dreyfus' humorkarriere strekker seg over flere tiår, og nå har hun fått en høythengende pris for innsatsen. Komiker, produsent og skuespiller Julia Louis-Dreyfus kan nemlig sette den fine Mark Twain-prisen på peishylla. Prishederen fant sted søndag med en TV-sendt fest på Kennedy Center i Washington, melder TT. – Hun var magisk. Jeg tror ikke serien ville blitt en så stor suksess uten henne, sa Jerry Seinfeld foran søndagens prisheder. (NTB)

  Julia Louis-Dreyfus
  Foto: Owen Sweeney / AP