Dette trenger du:
Til 4 personer
Ca 800 g torskefilet, med skrapet skinn og uten ben
150 g grovt havsalt
1 ts five-spice krydder, kan sløyfes
2 dl ribbesjy, eller 150 g brunet smør blandet med 2 ss soyasaus
2 ss hakket gressløk, persillle eller dill
Olje og smør til steking
Kokte eller stekte poteter til servering
Rotfruktpure
600 g kålrot
300 g gulrot
4 ss smør
Salt og kvernet sort pepper
Slik gjør du:
Dryss fiskefileten med grov salt. La det ligge å marinere i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp den tørr med kjøkkkenpapir.
Skjæ fileten i fire jevne stykker.Skrell rotfruktene og skjær dem i jevne biter. Kok dem helt møre i vann. Hell av vannet, mos rotfruktene til en grov stappe sammen med smøret.
Smak til med salt og pepper.Krydre fisken med five-spice krydderet, evt. pepper. Ha litt olje i en varm stor stekepanne. Legg i fisken med skinnsiden ned i pannen.
Senk temperaturen noe, tilsett litt smør og stek fisken videre i ca.7-10 minutter avhengig av tykkelsen på fileten. Snu evt. fiskestykkene og stek de siste par minuttene på kjøttsiden. Varm opp ribbesjyen og tilsett urter etter ønske.
Server den pannestekte torsken med grov rotfruktpure, kokte eller stekte poteter og ribbesjy.
Tips:
Torsken må ikke saltes om du ikke vil. Krydre da med salt som vanlig og stek som beskrevet i oppskriften.
Ha litt appelsinskall i pannen sammen med smøret.
Rester av ribbe eller bacon passer utmerket i denne retten.
Skjær ribbe eller bacon i små terninger og stek det sprøtt i litt smør.