NRK Meny
Normal

Pannekaker med kremet sopp

Kokke-Lise høster fra skogens matunivers når hun lager pannekaker. Denne gangen er det riktignok soppen, og ikke blåbærene, som spiller hovedrollen.

Pannekaker med kremet sopp
Foto: NRK

Dette trenger du:

 

Pannekakerøre:

3 egg

5 dl melk

250 g mel

1/2 ts salt

1 ss blå valmuefrø

ev. 1/2 dl vann

smør til steking

 

Visp alle ingrediensene sammen til en klumpfri røre.

Spe med litt vann hvis røren virker veldig tykk.

Stek tynne pannekaker ved middels høy varme.

 

Kremet sopp:

500 g blandet sopp, renset

1 dl hvitvin, kan sløyfes

2 dl fløte

2 hvitløkfedd, finhakket

1 ss hakket frisk timian, eller 1 ts tørket

1 ss hakket bladpersille eller gressløk, kan sløyfes

 

Stek soppen gyllen i smør. Tilsett hvitløk og hvitvin. La det koke til halvparten av væskemengen er fordampet.

Tilsett fløte og kok til det tykner.

Smak til med salt og pepper og ha i urter.

Bruker du tørket timian kan du ha det i når du steker soppen.

Fyll den kremede soppen i varme pannekaker og server.

 

Se innslaget her