NRK Meny
Normal

Pangstart for Aksel Hennie og The Martian

«The Martian» spilte inn 462 millioner kroner i løpet av åpningshelgen.

Stjerneteamet i The Martian

STJERNELAG: Matt Damon, Jessica Chastain, Sebastian Stan, Kate Mara og Aksel Hennie spiller astronauter i The Martian.

Foto: 20th Century Fox

Matt Damon i filmen The Martian

BARE NESTEN: Matt Damon slo nesten sin egen rekord for beste åpningshelg med The Martian, men klarte ikke å overgå suksessen til den tredje og siste Bourne-filmen.

Foto: Aidan Monaghan / Fox film

Filmen «The Martian», med stjerner som Matt Damon, Kate Mara og norske Aksel Hennie, gjorde en knallbra åpningshelg i USA.

Romfilmen innkasserte hele 462 millioner kroner i løpet av de tre første dagene på det store lerretet, skriver Wall Street Journal.

Den høyaktuelle filmen, spesielt med tanke på NASAs oppdagelser den siste tiden, fikk terningkast fem av Filmpolitiet.

– The Martian er kanskje ikke banebrytende i sjangeren, men utnytter effektivt dens muligheter til å fortelle en høytflyvende og medrivende historie, skrev Birger Vestmo i sin anmeldelse.

Filmen handler om astronauten Mark Watney, som er stranda på Mars etter en ulykke, og det er fire år til neste Mars-ekspedisjon kan komme han til hjelp.

Flere andre toneangivende nettsteder, som RottenTomatoes, har gitt filmen gode skussmål.

Det var like før det ble rekord for Hennie. I kategorien «filmer om verdensrommet» ble The Martian så vidt slått av «Gravity» fra 2013, som spilte inn i underkant av 470 millioner kroner.

Matt Damon var også nær å slå sin egen åpningshelgrekord, som han satte med «The Bourne Ultimatum» i 2007.

Kulturstrøm

 • Christine hyller Avicii

  P3 viet hele programmet til den avdøde svenske DJen og produsenten Avicii, som gikk bort fredag 20. april bare 28 år gammel. Du får høre om hans liv, hans musikk og fra noen av de han inspirerte mest.

 • Norsk sopran får dansk pris

  Lise Davidsen er vant til å få gjeve priser – og kan nå føye til et dansk hederslegat på en kvart million kroner, oppkalt etter dronning Ingrid. Prisen deles ut 24. juni i konsertsalen i Tivoli, og blir personlig overrakt av danskenes dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie av Hellas (NTB)

  Lise Davidsen
  Foto: Camilla Storvollen
 • Ny inspirasjon av kreftdiagnose

  – Når eg først er blitt sjuk, er det ei Guds lukke at eg er forfattar, seier forfattar Agnes Ravatn.

  I fem år har forfattaren strevd med å skrive ein ny roman. Då ho fekk beskjed om at ho hadde kreft, kom inspirasjonen tilbake, melder Bergens Tidende.

  Agnes Ravatn
  Foto: Ingunn Rauk / NRK