Hopp til innhold

Palme-familiens anmeldelse avslått

Familien Palme anmeldte filmen «Call Girl» for å spre usannheter om Olof Palmes forhold til unge jenter. Det blir ikke tatt til følge.

Olof Palme

Familien Palme fikk avslag på sin anmeldelsen av filmen «Call Girl», som de mener fremstiller avdøde Olof Palme som pedofil.

Foto: TOBBE GUSTAVSSON / AP

Mårten Palme og resten av familien har anmeldt den svenske filmen «Call Girl» for injurier. I filmen skildres en pedofil regjeringsleder som knyttes til Olof Palme.

– Jeg synes det er uakseptabelt at man sprer slike ubegrunnede rykter og fremstiller anklager om grove kriminelle handlinger, sa Mårten Palme til svt den gangen.

Nå informerer den svenske justitiekanslern at man ikke kommer til å reise tiltale etter familiens politianmeldelse.

Palme er skuffet

Justitiekanslern skriver at en generell tiltale for bakvaskelse kun blir tatt til følge i unntakstilfeller.

Mårten Palme er skuffet over justitiekanslerns beslutning, men konstaterer samtidig at det er uvanlig at justitiekanslern reiser allmenn tiltale for bakvaskelse.

Til tross for dagens dom finnes fremdeles en mulighet for familien Palme å gå til rettslige skritt mot «Call Girl» ved en privat tiltale. Det er en mulighet familien nå funderer på.

– Det er noe vi overveier, men vi har ikke bestemt oss for hvordan vi skal gå frem. sier Mårten Palme til svt.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)