Påklaget «Brannmann Sam»-episode frikjennes

Det britiske medietilsynet vil ikke undersøke episoden som skapte oppstyr i juli.

Brannmann Sam

EPISODEN: Slik ser scenen som skapte kontrovers ut.

Foto: HIT Entertainment/NRK

Tidligere i sommer fikk en episode av «Brannmann Sam» mange negative tilbakemeldinger, både i sosiale medier og i form av 170 klager til det britiske medietilsynet Ofcom.

Årsaken var at figuren Sven Elvis sklei på en bunke papirer, inkludert det som så ut som en side fra Koranen.

Det gjorde at produksjonsselskapet baks serien, HIT Entertainment, måtte ut og beklage hendelsen:

– Vi er blitt gjort bevisste på at en side fra Koranen blir avbildet i en episode av Brannmann Sam. Den siden var ment å vise uleselig tekst og vi beklager denne feilen dypt, skrev de, ifølge The Telegraph.

Undersøker ikke videre

Nå melder Ofcom, som ligger under Storbritannias departement for kultur, media og sport, at de ikke videre vil undersøke episoden, skriver BBC.

Deres begrunnelse er at de ikke kan bekrefte at teksten er hentet fra Koranen.

– Etter å ha studert episoden med høyest mulig oppløsning, fant vi ut at siden inneholdt arabisk tekst, men at det ikke var gjenkjennelig som en spesifikk tekst, sier en talsperson for Ofcom.

Ble droppet av NRK

Da NRK Super tidligere i sommer fant ut av hva som hadde skjedd, tok de episoden ut av systemet. Den skulle etter planen sendes flere ganger på kanalen.

– Det er ikke noe poeng for oss å vise den. Den skulle gått igjen flere ganger, blant annet i august, sa redaksjonssjef i NRK Super, Trond Storaa, den gang.

Kulturstrøm

 • Mathias Calmeyer er død

  Skuespilleren, dramatiker og regissør Mathias Calmeyer har gått bort etter lang tids sykdom, melder Dagbladet. Han ble 57 år gammel. Calmeyer er sønn av skuespiller Joachim Calmeyer. Han etterlater seg kona Janne Langaas og to barn.

  Mathias Calmeyer
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • ZZ Top-musiker Dusty Hill er død

  Ifølge bandvennene i ZZ Top, Billy Gibbons og Frank Beard, døde Dusty Hill hjemme i Houston, Texas. Bassisten ble 72 år. – Vi er dypt lei oss over å høre nyheten om at vår venn, Dusty Hill, har gått bort mens han sov hjemme i Houston. Vi, sammen med en hærskare av av ZZ Top-fans over hele verden, vil savne din stødige tilstedeværelse, skriver bandet på sin Facebook-side.

  Dusty Hill
  Foto: Lionel Cironneau / AP
 • Blodig ekteskapskomedie fra Wirkola

  I filmen «I onde dager» er ekteparet, spilt av Aksel Hennie og Noomi Rapace, møkk lei hverandre, og begge har tenkt å drepe den andre på en hyttetur. En hemningsløs og kullsvart liten ekteskapskomedie fra Tommy Wirkola, mener Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Fra filmen "I onde dager" av Tommy Wirkola. Axel Hennie og Noomi Rapace sitter på veranda og spiser og drikker vin om høsten
  Foto: SF Studios