NRK Meny
Normal

Pæreclafoutis

Har du mye pærer til overs eller er du rett og slett bare sulten på noe søtt, gjør som Kokke-Lise og lag en deilig Pæreclafoutis. Eller Pæredrøm som Cille  kaller den.

 

Pæreclafoutis
Foto: NRK

Til en form trenger du:

 

4 pærer

2 ss sitronsaft

4 egg

100 g sukker

50 g hvetemel

1 ts vaniljesukker

25 g smør

2 1/2 dl melk

2 ss sukker

20 g smør

 

Skrell pærene, fjern kjernehuset og del dem i båter. Drypp sitronsaft over pærene. Visp eggene lett sammen. Visp inn sukkeret og melet blandet med vaniljesukker. Smelt smøret og visp det inn i røren sammen med melken. Fordel pærebåtene i en liten godt smurt terteform ( 18-20 cm). Hell røren over pærene, dryss med sukker og fordel smørklatter over røren. Bak terten ved 200 grader i 35-45 minutter. Serveres varm eller kald.

 

Tips:

Pærer kan byttes ut med epler.

Melet eller deler av melet kan erstattes med malte mandler (og dermed blir kaken glutenfri)

Server med creme fraiche og rå pærer i tynne strimler.

Et lite dryss med muskatnøtt eller allehånde gjør susen.

Engangsterteformer av aluminium er greie å bruke hvis du får tak i det.

 

Se hvordan Kokke-Lise lager pæreclafoutis her