Til en form trenger du:
4 pærer
2 ss sitronsaft
4 egg
100 g sukker
50 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
25 g smør
2 1/2 dl melk
2 ss sukker
20 g smør
Skrell pærene, fjern kjernehuset og del dem i båter. Drypp sitronsaft over pærene. Visp eggene lett sammen. Visp inn sukkeret og melet blandet med vaniljesukker. Smelt smøret og visp det inn i røren sammen med melken. Fordel pærebåtene i en liten godt smurt terteform ( 18-20 cm). Hell røren over pærene, dryss med sukker og fordel smørklatter over røren. Bak terten ved 200 grader i 35-45 minutter. Serveres varm eller kald.
Tips:
Pærer kan byttes ut med epler.
Melet eller deler av melet kan erstattes med malte mandler (og dermed blir kaken glutenfri)
Server med creme fraiche og rå pærer i tynne strimler.
Et lite dryss med muskatnøtt eller allehånde gjør susen.
Engangsterteformer av aluminium er greie å bruke hvis du får tak i det.
Se hvordan Kokke-Lise lager pæreclafoutis