På väg till Malung

Dansebanduken i Malung er årets høydepunkt for mange. Med førti tusen besøkende og sju tusen dansere hver kveld er Folkets Park i Orrskogen smekkfull. Fredag 1. juli starter en svensk dokumentar serie på NRK1

Lasse Stefanz
Foto: Erik Forfod

Serien skildrer den hektiske perioden for musikerne, fansen og arrangørene. I en uke hver sommer, lever og ånder byen Malung for danseband.
Det finnes ikke ett rom å oppdrive dersom man kommer sent, da må man belage seg på å bo på smekkfulle campingplasser. Stemningen i den lille byen er på topp fra morgen til kveld, og overalt diskuteres det ivrig ulike typer dansesko, bekledning og dansestil.

I det første programmet følger vi populære Lasse Stefanz, den dansefrelste østgøten Örjan og Skånepågarna.

NRK1 fredag 1. juli kl 19.30 På veg til Malung

Kulturstrøm

 • Ariana Grande med Beatles-rekord

  Artisten Ariana Grande har denne uka holdt de tre øverste plassene på USAs Billboard Hot 100- liste med låtene «7 Rings» «Break Up With Your Girlfriend I’m Bored» og «Thank U, Next». Ingen annen artist siden Beatles har okkupert hele listetoppen, med tre av USAs mest populære låter – samtidig.

  Ariana Grande på minnekonsert i Manchester
  Foto: NRK
 • Silkemyk klang fra fiolinist Sonoko

  Stravinskijs «Vårofferet», Samuel Barbers «Fiolinkonsert» og Caroline Shaw «Entr’acte» sto på Oslo-Filharmoniens konsertprogram i helgen. NRKs kritiker Eystein Sandvik var tilstede. Han beskriver solist Sonoko Miriam Weldes prestasjon som uanstrengt og naturlig, og med en silkemyk klang. Hør hele anmeldelsen her i NRK P2s Spillerom:

  Sonoko Miriam Welde
 • Spillklubb for ungdom

  En spillklubb for ungdom i Kristiansand inspirerer kulturministeren.
  E-sport er en konkurranseform med videospill via datamaskiner. Nå lover kulturministeren å hjelpe frem norsk spillkultur.