Hopp til innhold

På reise med Thomas Boberg

 - Karakteren i min bok  "Americas" er ikke en ukomplisert helt som reiser rundt . Tvert imot handler det om en person i kamp med verden og seg selv, sier den danske forfatteren Thomas Boberg.

Thomas Boberg - dansk forfatter på Svalbard. Øde landskap

Thomas Boberg - dansk forfatter på Svalbard. Øde landskap

Foto: Patricia Davelouis

Thomas Boberg (f.1960)  er en av de åtte reisebokforfatterne som ble invitert av UD for å oppleve nordområdene i Norge.

Nordisk Råd

Boberg debuterte som lyriker i 1984 og har senere skrevet en rekke diktsamlinger og reiseskildringer. Han ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris i 1999 for boka "Americas".

Programmet tar utgangspunkt i denne reiseskildringen som er en beskrivelse av Bobergs reise gjennom det amerikanske kontinentet. Boberg snakker genrelt om reiselitteratur og hvorfor han begynte å reise. Han forteller om dramatiske møter i Latin Amerika og hvorfor han valgte å reise tilbake til Danmark etter at han var bosatt 14 år i Peru i Chile.

 

Ultima Thule: Thomas Boberg - i NRK P2

  • torsdag 25. oktober kl. 09.30 og 19.00

Kulturstrøm

  • Den nasjonale Ibsenprisen tildelt Monica Isakstuen

    Årets Ibsenpris tildeles Monica Isakstuen for stykket «Dette er ikke oss». Stykket hadde urpremiere på Den Nationale Scene 26. januar 2022.

    I sin begrunnelse skriver juryen: «Teksten maner fram en uvanlig familiedynamikk med overraskende dramaturgiske vendinger, som likevel oppleves gjenkjennelige og relevante.»

    Ibsenprisen går årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

    Selve prisen er på 150.000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen ble første gang delt ut i 1986.