Hopp til innhold

På reise med Thomas Boberg

 - Karakteren i min bok  "Americas" er ikke en ukomplisert helt som reiser rundt . Tvert imot handler det om en person i kamp med verden og seg selv, sier den danske forfatteren Thomas Boberg.

Thomas Boberg - dansk forfatter på Svalbard. Øde landskap

Thomas Boberg - dansk forfatter på Svalbard. Øde landskap

Foto: Patricia Davelouis

Thomas Boberg (f.1960)  er en av de åtte reisebokforfatterne som ble invitert av UD for å oppleve nordområdene i Norge.

Nordisk Råd

Boberg debuterte som lyriker i 1984 og har senere skrevet en rekke diktsamlinger og reiseskildringer. Han ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris i 1999 for boka "Americas".

Programmet tar utgangspunkt i denne reiseskildringen som er en beskrivelse av Bobergs reise gjennom det amerikanske kontinentet. Boberg snakker genrelt om reiselitteratur og hvorfor han begynte å reise. Han forteller om dramatiske møter i Latin Amerika og hvorfor han valgte å reise tilbake til Danmark etter at han var bosatt 14 år i Peru i Chile.

 

Ultima Thule: Thomas Boberg - i NRK P2

  • torsdag 25. oktober kl. 09.30 og 19.00

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.