På kjøkkenet med Klaus Sonstad

Den kjente moro-mannen invaderer radiokjøkkenet til Inge Johnsen. Med seg har han en grillet kylling og en middagsrett han vi dele med folket!

Klaus Sonstad
Foto: NRK

Når Klaus Joacim Sonstad lager mat, går han inn for oppgaven med samme entusiasme som programleder i Showbiz. Radiokokk Inge Johnsen og Tron Soot-Ryen har invitert ham inn i radiokjøkkenet der Klaus sammen med kokken lager to av sine favorittretter – og kokken lager et portrett av Klaus i form av en matrett.

OBS slump-prinsippet gjelder for alle oppsriftene.

Feit kylling med indisk vri

Klaus Sonstad

Klaus Sonstad

Foto: NRK

Hør: Feit kylling med indisk vri

Dette er en hurtigrett med mye smak. Du trenger følgende ingredienser:

  • En nygrilla kylling
  • 1/2 glass mangopickles
  • 1 Løk
  • 3 paprika (gjerne gul, rød og grønn)
  • En god slump delfiafett

En nygrilla kylling deles opp og marineres i ½ glass mangopickles (som kan kjøpes i store matvarebutikker og innvandrerbutikker). Løk og paprika stekes i en god slump kokosfett (delfiafett). Etter at grønnsakene er lett stekt, blandes kyllingen i og det hele blandes og varmes.

Mafiapasta

Hør: Mafiapasta med Klaus

Klaus elsker mafiafilmer og pasta. Her bruker vi penne, hule pastarør som kokes på vanlig måte:

  • Et stykke bacon delt i biter
  • 1 løk
  • 1 chili
  • Raust med hvitkløk
  • Et par gulrøtter
  • Litt tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • Sukker, salt og pepper etter smak

Bacon brunes og tas ut av pannen. I baconfettet tilsetter man finhakket løk, chili og hvitløk, samt tomatpuré. Etter et par minutter tilsettes tomat fra boks, og det hele får småkoke i ca. 30 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper, og ha i pastaen.

Rød fisk med vanilje

Hør: Klaus blir portrettert i mat

Radiokokken har tatt mål av seg til å lage en matrett som portretterer Klaus. Til det bruker han dette:

  • 1 Gulrot
  • En bit kålrot
  • En bit sellerirot
  • En halv vaniljestang (delt på langs)
  • 1 halv chili
  • Smør (mengde bestemmer du selv)
  • Rød fisk etter eget ønske (f eks laks,røye)
  • Litt sitronsaft

Rotgrønnsaker (gulrot, kålrot og sellerirot) i terninger freses lett i olje. Så har man vaniljestang og chili oppi blandingen, og smelter oppi en god slump smør. Når grønnsakene er nesten ferdige legges blandingen (og alt smøret) i en ildfast form med litt sitronsaft, oppi legger man små fileter av rød fisk. Den settes i ovn i ca. 10 minutter, avhengig av hvor store fiskebitene er. Inge bruker røye, men andre fiskeslag kan brukes. Hør hvordan Klaus reagerer.

Tron Soot-Ryen, Klaus Sonstad, Inge Johnsen

Tron Soot-Ryen, Klaus Sonstad, Inge Johnsen

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Slutt på moms på e-bøker

    Regjeringen fjerner momsen på e-bøker og strømmetjenester fra 1. juli. Detter fører i følge kulturminister Trine Skei Grande til at norske e-bøker blir mer konkurransedyktige mot engelske e-bøker.

  • Netflix mister «The Office»

    Fram til 2013 ble serien vist på gamlemåten i beste sendetid på NBC. Så overtok Netflix rettighetene og har gjort «The Office»s 208 episoder til tidenes mest sette på strømmekanaler. Nå har NBC vunnet tilbake anbudet på serien og starter sin egen strømmekanal for serien i 2021. Rettighetene koster NBC 850 millioner kroner i året, skriver Los Angeles Times.

    The Office
    Foto: Danny Moloshok / Reuters
  • Glemte komponister fram i lyset

    Når Oslo Filharmonien feirer sitt 100-årsjubileum til høsten trekker de fram tre komponister som av ulike grunner har fått lite oppmerksomhet. Hanna Marie Hansen fordi hun var kvinne, Lili Boulanger fordi hun døde ung og Bjørn Fongaard (bildet) fordi han skrev musikk mange ikke likte, skriver Ballade.

    Bjørn Fongaard
    Foto: Mentz Schulerud jr./NRK