Når Klaus Joacim Sonstad lager mat, går han inn for oppgaven med samme entusiasme som programleder i Showbiz. Radiokokk Inge Johnsen og Tron Soot-Ryen har invitert ham inn i radiokjøkkenet der Klaus sammen med kokken lager to av sine favorittretter – og kokken lager et portrett av Klaus i form av en matrett.
OBS slump-prinsippet gjelder for alle oppsriftene.
Feit kylling med indisk vri
Hør:
Dette er en hurtigrett med mye smak. Du trenger følgende ingredienser:
- En nygrilla kylling
- 1/2 glass mangopickles
- 1 Løk
- 3 paprika (gjerne gul, rød og grønn)
- En god slump delfiafett
En nygrilla kylling deles opp og marineres i ½ glass mangopickles (som kan kjøpes i store matvarebutikker og innvandrerbutikker). Løk og paprika stekes i en god slump kokosfett (delfiafett). Etter at grønnsakene er lett stekt, blandes kyllingen i og det hele blandes og varmes.
Mafiapasta
Hør:
Klaus elsker mafiafilmer og pasta. Her bruker vi penne, hule pastarør som kokes på vanlig måte:
- Et stykke bacon delt i biter
- 1 løk
- 1 chili
- Raust med hvitkløk
- Et par gulrøtter
- Litt tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- Sukker, salt og pepper etter smak
Bacon brunes og tas ut av pannen. I baconfettet tilsetter man finhakket løk, chili og hvitløk, samt tomatpuré. Etter et par minutter tilsettes tomat fra boks, og det hele får småkoke i ca. 30 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper, og ha i pastaen.
Rød fisk med vanilje
Hør:
Radiokokken har tatt mål av seg til å lage en matrett som portretterer Klaus. Til det bruker han dette:
- 1 Gulrot
- En bit kålrot
- En bit sellerirot
- En halv vaniljestang (delt på langs)
- 1 halv chili
- Smør (mengde bestemmer du selv)
- Rød fisk etter eget ønske (f eks laks,røye)
- Litt sitronsaft
Rotgrønnsaker (gulrot, kålrot og sellerirot) i terninger freses lett i olje. Så har man vaniljestang og chili oppi blandingen, og smelter oppi en god slump smør. Når grønnsakene er nesten ferdige legges blandingen (og alt smøret) i en ildfast form med litt sitronsaft, oppi legger man små fileter av rød fisk. Den settes i ovn i ca. 10 minutter, avhengig av hvor store fiskebitene er. Inge bruker røye, men andre fiskeslag kan brukes. Hør hvordan Klaus reagerer.