NRK Meny
Normal

På kjøkkenet med Klaus Sonstad

Den kjente moro-mannen invaderer radiokjøkkenet til Inge Johnsen. Med seg har han en grillet kylling og en middagsrett han vi dele med folket!

Klaus Sonstad
Foto: NRK

Når Klaus Joacim Sonstad lager mat, går han inn for oppgaven med samme entusiasme som programleder i Showbiz. Radiokokk Inge Johnsen og Tron Soot-Ryen har invitert ham inn i radiokjøkkenet der Klaus sammen med kokken lager to av sine favorittretter – og kokken lager et portrett av Klaus i form av en matrett.

OBS slump-prinsippet gjelder for alle oppsriftene.

Feit kylling med indisk vri

Klaus Sonstad

Klaus Sonstad

Foto: NRK

Hør: Feit kylling med indisk vri

Dette er en hurtigrett med mye smak. Du trenger følgende ingredienser:

  • En nygrilla kylling
  • 1/2 glass mangopickles
  • 1 Løk
  • 3 paprika (gjerne gul, rød og grønn)
  • En god slump delfiafett

En nygrilla kylling deles opp og marineres i ½ glass mangopickles (som kan kjøpes i store matvarebutikker og innvandrerbutikker). Løk og paprika stekes i en god slump kokosfett (delfiafett). Etter at grønnsakene er lett stekt, blandes kyllingen i og det hele blandes og varmes.

Mafiapasta

Hør: Mafiapasta med Klaus

Klaus elsker mafiafilmer og pasta. Her bruker vi penne, hule pastarør som kokes på vanlig måte:

  • Et stykke bacon delt i biter
  • 1 løk
  • 1 chili
  • Raust med hvitkløk
  • Et par gulrøtter
  • Litt tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • Sukker, salt og pepper etter smak

Bacon brunes og tas ut av pannen. I baconfettet tilsetter man finhakket løk, chili og hvitløk, samt tomatpuré. Etter et par minutter tilsettes tomat fra boks, og det hele får småkoke i ca. 30 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper, og ha i pastaen.

Rød fisk med vanilje

Hør: Klaus blir portrettert i mat

Radiokokken har tatt mål av seg til å lage en matrett som portretterer Klaus. Til det bruker han dette:

  • 1 Gulrot
  • En bit kålrot
  • En bit sellerirot
  • En halv vaniljestang (delt på langs)
  • 1 halv chili
  • Smør (mengde bestemmer du selv)
  • Rød fisk etter eget ønske (f eks laks,røye)
  • Litt sitronsaft

Rotgrønnsaker (gulrot, kålrot og sellerirot) i terninger freses lett i olje. Så har man vaniljestang og chili oppi blandingen, og smelter oppi en god slump smør. Når grønnsakene er nesten ferdige legges blandingen (og alt smøret) i en ildfast form med litt sitronsaft, oppi legger man små fileter av rød fisk. Den settes i ovn i ca. 10 minutter, avhengig av hvor store fiskebitene er. Inge bruker røye, men andre fiskeslag kan brukes. Hør hvordan Klaus reagerer.

Tron Soot-Ryen, Klaus Sonstad, Inge Johnsen

Tron Soot-Ryen, Klaus Sonstad, Inge Johnsen

Foto: NRK