NRK Meny
Normal

På jakt etter potensielle kongebarn

Vil du spille kong Harald som barn? Da er det kanskje deg filmregissør Erik Poppe leter etter.

Kronprinsbarna sender julehilsen hjem fra studio i USA i 1942.

KUNNE EN AV DISSE VÆRT DEG? Det er fra venstre: Prinsesse Astrid, prins Harald og prinsesse Ragnhild under krigen, i 1942. Nå skal det lages film og regissøren leter etter unge skuespillere.

Foto: Scanpix / NTB scanpix

Filmregissør Erik Poppe har begynt en helt spesiell talentjakt til sin nye film «Tre døgn i april». Filmen handler om flukten til kongefamilien og om de tre dramatiske døgnene i 1940 da krigen kom til Norge.

Nå leter han etter barn som kan spille prinsesse Astrid, prins Harald og prinsesse Ragnhild, slik de var under krigen, i 1942.

– Aller helst skal de ligne kongebarna og komme fra østlandsområdet. For de hadde jo ingen dialekt, dessverre. Selv om det er mange talentfulle unger over hele landet, sier Erik Poppe.

Leter etter lille kong Harald

Deler av filmen er allerede spilt inn, men historien om kongebarna skal spilles inn i slutten av februar. Og før den tid må altså Poppe ha funnet barn som kan spille dagens kong Harald som barn og de to søstrene hans, prinsesse Astrid og Ragnhild.

– Jeg leter etter en som kan spille lille Harald som fireåring og en som kan spille ham når han er blitt rundt ni år gammel. Og niåringen skal jo helst også ligne på han som spiller Harald som fire år, sier Harald Poppe.

Kong Harald som liten, 1941

HARALD I 1941: Kronprinsfamilien i landflyktighet i USA under krigen. Prins Harald besøker treningsleiren Little Norway. Sammen med en av flygerne i leiren, Johan Garben, fra Oslo, som senere falt under flyving over den engelske kanal i 1941.

Foto: Scanpix / NTB scanpix

Og hans prinsessesøstre ...

Han legger ikke skjul på at å finne en som kan spille 4-årige kong Harald byr på noen utfordringer.

– fireåringer er litt overalt, vi leter etter en som er litt rolig. Kanskje man må bruke en seksåring som ser yngre ut, slik at han klarer å spille sin rolle.

Filmregissøren viser frem bilder i svart-hvitt av kongefamilien, der lille Harald har på seg det vi vet er en rød ullgenser som han hadde under flukten fra Norge.

– Jeg leter også etter noen som kan spille Astrid og Ragnhild som er omtrent åtte og ti år gamle.

Kulturstrøm