NRK Meny
Normal

På innsiden av sladrepressen

Boken fra innsiden av Se&Hør skapte rabalder. Nå er filmatiseringen i full gang.

Jan Gunnar Røise
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

I dag fikk pressen en første sniktitt bak kulissene på filmsettet.

Håvard Melnæs
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Med avsløringene i boken «En helt vanlig dag på jobben», skapte tidligere Se&Hør-journalist Håvard Melnæs en opphetet debatt om arbeidsmetodene i kjendispressen.

Nå, to år senere, er filmatiseringen av den unge journalistens moralske metamorfose i full gang.

Inspirert av Se og Hør

Filmen har et budsjett på 17,5 millioner, og dukker opp på norske kinoer 12. mars. På rollelisten finner vi kjendiser som spiller seg selv. Navn, scenografi og hendinger er til forveksling lik Se & Hør-universet. Regissør Terje Rangnes mener likevel det bare er snakk om inspirasjon.

- Den er inspirert av hendelser i sladderpressen generelt og i Se og Hør spesielt. Men, filmen påberoper seg ikke å være den hele og fulle sannheten om Se og hør. Den er løselig basert på hendelser fra Håvard Melnæs sin bok, sier Rangnes til NRK Kulturnytt.

Legger egen moral til side

Handlingen i filmen spinner rundt det spesielle forholdet mellom den unge journalisten og kronprinsesse Mette-Marits far, Sven O Høiby. Hovedrolleinnehaver Jan Gunnar Røise, forteller om ein karakter som legger egen moral til side for ein tvilsom suksess.

- Den versjonen av Håvard Melnæs vi fremstiller er en mann som kommer helt blank inn i en verden som han ikke mestrer. Så blir han bedre og bedre og går til slutt over alle grenser han hadde satt for seg selv, sier Røise.

Han forteller at rollefiguren hans tråkket på mange menneskeliv.

- Han gikk over lik for å få en sak. Samtidig var det en fest. De hadde det kjempegøy. Det var den beste tiden i livet hans.

Han gikk over lik for å få en sak. Samtidig var det en fest.

Jan Gunnar Røise

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK