På eventyr i Darwins fotspor

Tre unge norske forskere har lagt ut på en lang reise i fotsporene til sin store helt, Charles Darwin.

På eventyr i Darwins fotspor
Foto: Tegning: Hege Margrethe Kaspersen

De reiser langs østkysten av Sør-Amerika, rundt spissen og opp langs vest-kysten. Og så med båt over til Galapagos-øyene.

Kart Darwin-ekspedisjonen
Foto: Kart: / NRK

Ny teori

Dyrelivet på Galapagos er både merkelig og overraskende. Da Darwin fikk se det begynte han å gruble på hvordan det hadde blitt sånn. Da han hadde grublet lenge nok, lagde han en helt ny vitenskapelig teori om mennesker og dyr.

Frosker på luftetur

Kjetil, Tor og Jens Ådne heter de tre som nå drar den samme turen for å se de samme rare dyrene og gruble videre på hvordan det har blitt som det har blitt.

De skal fortelle om reisa si på Newtons nettsider. De har også en blogg med bilder og spennende historier på nrk.no/viten

Trefrosk
Foto: Darwin-ekspedisjonen 2008


Her kan du for eksempel lese om trefrosken som blir født på et blad og starter livet sitt med et luftig svalestup ned i nærmeste sølepytt:

LES OGSÅ: Hvem var Charles Darwin


Kulturstrøm

 • Den beste musikken nå

  Ina Wroldsens låt «Haloes» er en mer oppløftende, litt drømmende, og bekymringsløs høstlåt, mener ​P3.

  Ina Wroldsen
  Foto: Anna Nor Sørensen / NRK
 • Bloomberg-journalister for retten

  To journalister fra nyhetsbyrået Bloomberg News står for retten i Tyrkia. De er anklaget for å sabotere landets økonomi etter en artikkel om fjorårets valutakrise. Journalistene risikerer opptil fem års fengsel dersom de blir funnet skyldig.

 • Nominert til reiselivspris

  Restauranten Under er nominert til Innovasjons Norges Reiselivspris 2019. Prisen deles ut i oktober. Under er en av tre finalister, sammen med Foldvik Familiepark og turoperatøren Hvitserk of Norway.

  Under Lindesnes
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix