Det er jo bare en helt vanvittig natur vi har. Jeg visste at vi hadde det, jeg var bare ikke klar over hvor fantastisk den var fra bilvinduet.
Det er noen inntrykk som har festet seg sterkere enn andre, som å ha sett et blodferskt bjørnespor i Gausdal Nord-fjell.
Turen over Filefjell
Det er en klisje, men det er faktisk grønne frodige enger, fossende elver og isbreer under snødekte topper. Det er vakkert og virker ganske vilt syns jeg.
Lærdalstunnelen i Sogn
En klaustrofobisk opplevelse som varer i 25 kilometer rett gjennom fjellet. Den er verdens lengste vegtunnel og når jeg kjørte gjennom den må jeg innrømme at jeg lengta ut igjen. Jeg ble sittende å stirre på vegen og da jeg kom ut igjen var det som å ha sittet foran PC`en på jobb i 7 og en halv time.
Tunneler kan være begge deler
De er effektive, men hindrer deg å se små perler utenfor. Er Haukelitunnelen stengt kan det være en veldig fin tur rundt på den gamle vegen. Piknikkurven fra 50-tallet jeg fant på loppemarked kom virkerlig til sin rett med utsikt over fjellheimen. Å finne led bak en stein, å sitte der å lukte frisk luft og kanskje smake en skive med ekte geitost anbefaler jeg på det sterkeste.

Frukttrær i blomst i Hardanger
Hardangerfjorden
Fjorden i forgrunnen og folgefonna i bakgrunnen, smattemde på en morell er heller ikke så verst. Eller sittende ute på dekk, på en av fergene med en vaffel i den ene hånda og kaffen i den andre. Det smaker det fugl av.
Til slutt har jeg lyst til å nevne noe det ikke smakte fugl av. Det er den maten jeg kjøpte på vegkroer over flere av fjellovergangene. Vi har tilgang på de beste råvarene. Vi har fisk i vannet, vi har viltkjøtt av beste sort og gode grønnsaker om sommeren. Hvorfor kan ikke vi ha det sånn at det er en viss stolthet bak matlagingen. Rettene finnes. På store plakater står det fersk fjellørret, eller hjemmelagde reisnsdyrkarbonader. Da er det bare så kjedelig at alt er ihjelkokt og vassent.
At en servitør løper så svetten står, mumler et øyeblikk og slenger regninga på bordet der to middagstallerkner og to brus koster 400 kroner. Etter tre slike besøk er piknikkurven uvurderlig. Fyll den med godsaker og finn deg en plass, en fin plass, for det er det mange av.
Ryk og reis NRK P1