NRK Meny
Normal

P3nyheter også på TV

De er eksperter på å skreddersy nyheter for unge. Nå dobler P3nyheter staben og starter med TV-nyheter på NRK3.

Lager P3nyheter: f v Sverre Lilleeng, Ingvild Sættem Beltesbrekke og Even Nielsen

OGSÅ PÅ TV MED P3NYHETER: Fra venstre Sverre Lilleeng, Ingvild Sættem Beltesbrekke og Even Nielsen.

Foto: Maja Hjertum / NRK

– Jeg er veldig kry og glad over at vi har fått dette på plass, sier regionredaktør Sigrid Gjellan ved NRK Trøndelag, som huser den lille redaksjonen.

Gjellan sier at med tre nye stillinger vil P3nyheter både kunne begynne å lage TV-nyheter og tilby enda mer i sosiale medier og i radioen.

Når de unge

Helt siden 1996 har NRK P3 hatt skreddersydde nyheter for ungdom. Først i radioen, og de senere årene også med stor suksess både på Facebook, Twitter, Snapchat og Instagram (klikk på lenkene for å følge P3nyheter).

Hvordan P3nyheter har klart å nå et ungt publikum har blitt lagt merke til av mange både innen- og utenlands. Stadig vekk blir redaksjonen invitert til konferanser og mediearrangementer verden over for å fortelle hvordan de gjør det.

Dobler bemanningen

Det er en glad gjeng som mottar nyheten om at bemanningen dobles fra tre til seks stillinger.

– Dette viser at det lønner seg å jobbe hardt, sier Even Nielsen i P3nyheter.

– Vi har villet mye i lang tid, forsøkt og funnet nye veier. Da er det kjempemoro at vi nå får utvide og fortsette i enda større skala, sier han.

P3nyheter høres i radioen med nyheter hver halve time, men nøyer seg ikke med det. Gjennom hele dagen er de aktive på sosiale medier. De gjør seg stor nytte av det store NRK-nettet, plukker fram og anretter stoffet kjapt og lekkert i P3nyheter-drakt.

Med tre nye stillinger vil de både utvide og styrke tilbudet. Målet er å være på plass fra tidlig morgen til sen kveld på de ulike plattformer. På NRK3 håper de å være på plass i løpet av høsten.

– Nå kjører vi på. Egentlig har vi gjort det lenge. I håp om å få flere ressurser. Nå får vi det, da bare fortsetter vi i samme sporet og "gønner" bare enda mer på, sier Ingvild Sættem Beltesbrekke i P3nyheter.

Gått nye veier

Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen er svært glad for samarbeidet som har vært mellom DDIV og Mediedivisjonen for å få til dette.

– Denne redaksjonen har turt å gå nye veier og vært veldig nytenkende. De har etablert en egen nyhetsplattform for unge både på radio og sosiale medier. Nå får de anledning til å ta spranget også til TV og NRK3. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Gynnild-Johnsen.