Hopp til innhold

P3er til Hallo i uken

Jørgen Strickert fra P3morgen blir ny programleder i Hallo i uken fra høsten .

Jørgen Strickert
Foto: NRK

- Jørgen skal lede programmet, men på en annen måte enn det Are Kalvø har gjort. Formen på programmet blir bestemt i løpet av sommermånedene, sier prosjektleder for Hallo i uken, Cathinka Rondan.

Hun har bare godt å si om den nye programlederen. - Han er en av de dyktigste satirikerne jeg vet om, sier Cathinka Rondan.

- På hvilken måte skiller han seg fra Are Kalvø?

- For det første har han en annen dialekt, han er trønder. Dessuten gjør han ting på sin helt spesielle måte, sier Rondan.

Strickert (29) er humorist og journalist. Han er spesielt kjent for sin politiske satire.

Kommentarene hagler

På P3Morgens egne sider er kommentarene allerede mange. Noen foreslår sørgebånd i anledning jobbskiftet. Andre tror Jørgen Strickert kommer mer til sin rett i Hallo i uken.

Les hvordan P3morgen takler nyheten

Redaksjonen i P3morgen er lei seg, og Jørgen Strickert-fans kan sende ham en hilsen på P3morgens egen nettside.

Det er en sorgens dag, ettersom Jørgen har hatt sin siste sending i P3morgen. Jørgen er blitt tusen år gammel og forlater derfor ungdomskanalen P3 til fordel for kunst/kultur/alderdomskanalen P2, der han skal lede det nye Hallo i uken.

P3morgen-redaksjonen

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober