NRK Meny
Normal

P3-Mina i hardt vær

Nå har hun ertet på seg mediesynserne igjen. 

 

Mina Hadjian
Foto: Hilde Ljøen / NRK

I forrige uke måtte P3-programleder Mina Hadjian tåle kjeft fra Kringkastingsrådet etter et kontroversielt intervju med pastor Jan-Aage Torp. Denne uka slo hun til igjen.

«Hei, dette er Veronica Orderud, og jeg hører på Mina hver dag. Og hvis ikke du gjør det, så dreper jeg deg.» Slik lyder innslaget som gikk på NRK P3 tirsdag.

Da Mina møtte Veronica

Overrasket

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund sier i et intervju i VG at han er forbauset over at innslaget gikk på lufta.  

Per Edgar Kokkvold
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

  - Dette er ting som kunne ha skjedd på direkten, men dette var ingen direktesending. Det betyr at det må ha vært tenkt ut på forhånd, og det må ha vært igjennom flere hender. Det overrasker meg, sier Kokkvold til VG.

Det har blitt et fast innslag at intervjuobjekter som deltar i «Mina» lager en liten reklamespot for programmet. Tidligere har for eksempel Vebjørn Selbekk truet med å komme og trykke karikaturtegninger i avisa di om du ikke hører på Mina.

Men den siste ukas Mina-stunt vil få etterspill i redaksjonen.

Får støtte av sjefen

Kanalsjef Marius Lillelien lovet å jobbe med etisk bevissthet i «Mina»-redaksjonen i forbindelse med klagen på Torp-intervjuet.

- Vi jobber med å klargjøre hvor grensen går i forhold til pressens etiske regler, og å ha klare rutiner for hvordan vi nærmer oss kontroversielle saker, sa han til Dagbladet for en uke siden.

Lillelien mener imidlertid at Orderud-innslaget kan forsvares.

- Dette er en del av en serie Mina har hatt. Hun får kjente personer til å sparke seg selv på leggen, ved å si noe av det drøyeste de kan si om seg selv, sier Lillelien til VG.