Hopp til innhold

P3-Christine om responsen: – Jeg begynte å grine gledestårer

NRK-programleder Christine Dancke har fått massiv støtte etter at hun fortalte om egen panikkangst. Hun blir rørt av å høre om andre som har blitt inspirert av hennes historie.

INTERVJU: Slik så det ut da Christine Dancke var gjest i Dagsrevyen for å snakke om reaksjonene rundt åpenheten hennes.

I går ettermiddag valgte programleder i NRK P3, Christine Dancke, å dele sin historie om panikkangsten hun har slitt med siden februar i år.

«Det blir vanskelig å puste, vanskelig å se og høre, vanskelig å vite hvem man er og aller verst, vanskelig å leve», skriver hun blant annet i innlegget, som er delt nesten 300 ganger på Facebook.

Rørende respons

I litt over et døgn har reaksjonene strømmet inn. For Dancke har det vært en rørende opplevelse. – Jeg har ikke rukket å komme gjennom alt. Da jeg begynte å lese i går begynte jeg bare å grine. Det var rørte gledestårer for folk som delte historiene sine, forteller hun til NRK.

– Kanskje mest rørende fra folk som nå føler seg inspirert til å ta tak i det, og særlig mange menn som forteller de har sittet inne med det og ikke turt å søke hjelp.

Under dagens sending i programmet «Christine» adresserte programlederen også det som hadde skjedd, og takket for all støtten hun hadde fått.

Skjønte ikke hva det var

Hun husker da det smalt. Det var da en kollega fortalte spurte «hvordan får du det til, hvordan klarer du å gjøre så mye».

– Jeg skjønte ikke hva det var. Jeg ringte kjæresten min og fortalte at det skjedde noe skikkelig rart med meg og jeg visste ikke hva det var, som gjorde ham kjempebekymra, forteller Dancke.

– Utover kvelden håpet jeg at jeg var gravid, eller at det var noe annet som kunne fjernes med et inngrep.

Christine Dancke

GJEST I DAGSREVYEN: Christine Dancke.

Foto: Kim Erlandsen, NRK

Ikke kvitt angsten ennå

Dancke beskriver i innlegget hvordan hun fryktet å bli fratatt muligheter på jobb fordi hun var syk. Dette skjedde ikke, og hun ledet blant annet VG-lista Topp 20 fra Rådhusplassen tidligere i år.

Ting er gradvis blitt bedre, men Dancke sier hun ikke er kvitt panikkangsten. Hun vet heller ikke om hun vil bli kvitt den.

– Men jeg er ikke så redd for å være redd lenger, og det er en stor seier, sier hun.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)