P.I.L.S. for Gustav Lorentzen

Torsdag minnet P.I.L.S. Gustav Lorentzen, i tillegg til at de blant andre hadde besøk av Beth Hart og Jonas Fjeld & Henning Kvitnes.

Marit Voldsæter var en av gjestene under P.I.L.S. live på Bergenfest 2010

Marit Voldsæter var en av gjestene under P.I.L.S. live torsdag som hyllet Gustav Lorentzen.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Knutsen & Ludvigsen: Brunost no igjæn?

Marit Voldsæters favorittplate med Knutsen & Ludvigsen: Brunost no igjæn?

Foto: Albumcover
Beth Hart spilte på P.I.L.S. live under Bergenfest 2010

Beth Hart spilte på P.I.L.S. LIVE torsdag.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK
Jonas Fjeld & Henning Kvitnes på P.I.L.S. LIVE under Bergenfest 2010

Jonas Fjeld & Henning Kvitnes spilte live på P.I.L.S. LIVE torsdag.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Torsdagens P.I.L.S. LIVE på Bergenfest startet én time tidligere enn tidligere annonsert, for å minnes Gustav Lorentzen.

En av gjestene som mintes Ludvigsen var Marit Voldsæter. Hun fortalte blant annet om da hun som Nato-barn flyttet til Bodø, og hadde «Brunost no igjæn» som favorittplate og trøst.

- God trøst

- Det var en god trøst å ha som barn i en fremmed by. Men det var jo utrolig frekt å spise brunost uten ostehøvel! mente Voldsæter.

Dette var for øvrig den første barneplata til å motta en Spellemannpris.

Hun fortalte blant annet også om hvordan Kvinner på randen forsøkte å sette opp en av visene fra denne platen i ett av sine show. Men de måtte gi opp.

- Særlig den radioteater-saken på starten av sangen er jo umulig å gjøre, sa Voldsæter.

- Et fyrverkeri

I den mer «offisielle» delen av P.I.L.S.-showet torsdag hadde Bård Ose og Finn Tokvam blant andre fått med seg Beth Hart og Jonas Fjeld & Henning Kvitnes.

Beth Hart blir av Bård Ose karakteriserer som et fyrverkeri av en kvinne og årets beste artist på Bergenfest. På scenen hadde hun med seg John Nicols på gitar og framførte Aretha Franklins ”Baby I love you” og sin egen 37 days.

Se bilder: Beth Hart i Oslo

Da hun ble intervjuet av Ose fortalte hun blant annet om hva publikum kan forvente seg under torsdagens konsert på Bergenfest.

- Jeg skal spille et par nye sanger fra ny plate som snart kommer, og fra alle platene jeg har laget tidligere. Det blir en miks av forskjellige energier, fortalte Beth Hart.

Jonas Fjeld og Henning Kvitnes er i disse dager aktuelle med plate sammen.

Begynte med «peiskos»

De to har kjent hverandre i omtrent 25 år og har endelig funnet ut at de skulle gjøre noe sammen.

- Det har hittill blitt over 50 spillejobber og en plate, sier Kvitnes.

- Når begynte sangene å komme?

- De kom første kvelden. Vi skulle egentlig bare bære ved til utepeisen hans (Fjeld), og hadde det hyggelig. Så begynte vi å snakke om terningkast som rir oss artister som ei mare, sa Kvitnes.

- Så laga vi en låt sammen - og det blei vår første.

- Blir det en ny plate, eller blir det

- Vi har dristet oss til å tenke tanken at vi skal gjøre en plate til. En plate som skal hete «Ville Vesten», med bare Arne Bendiksen-låter, tullet Henning Kvitnes.

Dermed kan det se ut til at vi får mer av duoen også i framtida.

Kulturstrøm

 • Ransfilm av respektabel kvalitet

  «Widows» er den nyeste filmen til regissør Steve McQueen. Etter tre svært sterke dramafilmer på rad, Hunger (2008), Shame (2011) og 12 Years a Slave (2013), har den britiske regissøren laget sitt mest kommersielle film til nå. Den er ikke av samme kaliber som hans tidligere filmer mener NRKS anmelder Birger Vestmo. Les anmeldelsen her:

 • Jobbet med ny seriefigur

  Den amerikanske tegneserieskaperen Stan Lee arbeidet med en ny karakter, Dirt Man, før han døde, melder BBC. Ifølge underholdningsnettstedet TMZ har datteren Joan Celia Lee fortalt at hun og faren samarbeidet om å utvikle den nye superhelten. Men det er foreløpig ikke klart hvilke superkrefter denne karakteren er i besittelse av.

  Spiderman-tegner Stan Lee
  Foto: REED SAXON / AP
 • 15 artister klare til by:Larm 2019

  Urørt-vinner Marie Ulven –Girl In Red – er blant de 15 artistene som er bekreftet at kommer til musikkfestivalen Bylarm våren 2019, skriver nettmagasinet 730. Festivalen arrangeres for 21. gang, og har vært holdt i Oslo siden 2008. Det første tiåret gikk festivalen på omgang blant norske byer, og artister som Øystein Greni, Sondre Lerche og Aurora har startet karrieren der. Iris, Otha, TØFL, Moyka, Heave Blood and Die og Larsiveli er de norske artistene som skal spille.

  Marie Ulven