Øystein Wiik hentes tilbake til Stjernekamp etter teknisk feil

Sangeren får komme tilbake til programmet etter at NRK oppdaget en teknisk feil med stemmene. De som stemte under lørdagens episode vil nå få pengene tilbake.

Øystein Wiik synger country i Stjernekamp

RETURNERER: På grunn av en teknisk feil kom flere av stemmene fra den andre Stjernekamp-runden inn etter fristen. NRK har derfor valgt å annullere runden og Øystein Wiik vender tilbake til programmet.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Pia Basberg

BEKLAGELIG: Pia Basberg beklager den tekniske feilen, men er glad for at Øystein Wiik takket ja til å vende tilbake til Stjernekamp.

Foto: Julia Marie Nagelstad / NRK

– Etter en rutinekontroll etter avstemming lørdag ble det oppdaget en forsinkelse i systemet, som førte til at vi ikke kunne være sikre på at vi hadde et riktig resultat for avstemmingen på Stjernekamp. Dette er høyst beklagelig og en situasjon vi er oppriktig lei oss for, sier Pia Basberg, prosjektredaktør for Stjernekamp i NRK.

Den klassisk skolerte sangeren ble første deltager ut av årets sesong etter lørdagens country-runde. Wiik sang John Denvers «Take Me Home, Country Roads».

– Dette blir spennende! Så uforutsigbart kan altså livet og Stjernekamp være. Jeg gleder meg til å synge Latino for Stjernekamp-seerne, og ser frem til enda en kveld med gjengen, sier Wiik til NRK.

Får pengene tilbake

– Vi er utrolig glade for at Øystein takket ja til dette. Øystein Wiik er en fantastisk artist og en rå entertainer, og vi er imponerte over hvor sporty han takler denne situasjonen, sier Basberg.

Johan Andersen

SKAL FIKSE: Johan Andersen sier det er første gang at de opplever denne feilen og at de føler seg trygge på unngå feilen under neste episode.

Foto: Link Mobility

Lørdagens stemmer vil nå bli annullert og Wiik inviteres tilbake til programmet med håp om å bli tidenes første mannlige vinner av konkurransen.

Link Mobility, som leverer tekniske tjenester til programmet, opplyser at alle som stemte under Stjernekamp-runden vil få pengene tilbake.

Daglig leder Johan Andersen sier de nå vil arbeide for å hindre at problemet oppstår igjen.

– Da det er teknologi involvert og live SMS avstemninger er det vanskelig å gi garantier, men vi har nå full gjennomgang av alle ledd og vil også teste de tekniske løsningene kontinuerlig frem til neste lørdag. Vi vil også øke beredskapen i alle ledd under sendingen, både hos teknisk leverandør, NRK og hos operatører.

Kulturstrøm

  • «Ja, vi elsker» blir nasjonalsong

    Onsdag gjer Stortinget vedtak om å lovfeste at «Ja, vi elsker» er Noregs nasjonalsong. Det er venta at forslaget blir samrøystes vedteke. Noreg, Storbritannia og Sverige er dei einaste landa i verda som ikkje har ein lovfesta nasjonalsong.

  • «Notre-Dame» mest populære søk

    «Notre-Dame», «Vy» og «Hva er en sjaman» er blant dei mest populære norske Google-søka i år. Det viser statistikk frå Google. Oversikta baserer seg på kva søkeord som har auka mest frå 2018.

  • Cosby fekk avslått ankesak

    Bill Cosby nådde ikkje fram i forsøket på å få gjort om dommen han sonar for seksuelle overgrep. Ankedomstolen i Pennsylvania avviste tysdag alle dei åtte ankepunkta hans. Ein talsmann for Cosby seier dei vurderer å anke til USAs høgsterett.