NRK Meny
Normal

Øystein Wiik hentes tilbake til Stjernekamp etter teknisk feil

Sangeren får komme tilbake til programmet etter at NRK oppdaget en teknisk feil med stemmene. De som stemte under lørdagens episode vil nå få pengene tilbake.

Øystein Wiik synger country i Stjernekamp

RETURNERER: På grunn av en teknisk feil kom flere av stemmene fra den andre Stjernekamp-runden inn etter fristen. NRK har derfor valgt å annullere runden og Øystein Wiik vender tilbake til programmet.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Pia Basberg

BEKLAGELIG: Pia Basberg beklager den tekniske feilen, men er glad for at Øystein Wiik takket ja til å vende tilbake til Stjernekamp.

Foto: Julia Marie Nagelstad / NRK

– Etter en rutinekontroll etter avstemming lørdag ble det oppdaget en forsinkelse i systemet, som førte til at vi ikke kunne være sikre på at vi hadde et riktig resultat for avstemmingen på Stjernekamp. Dette er høyst beklagelig og en situasjon vi er oppriktig lei oss for, sier Pia Basberg, prosjektredaktør for Stjernekamp i NRK.

Den klassisk skolerte sangeren ble første deltager ut av årets sesong etter lørdagens country-runde. Wiik sang John Denvers «Take Me Home, Country Roads».

– Dette blir spennende! Så uforutsigbart kan altså livet og Stjernekamp være. Jeg gleder meg til å synge Latino for Stjernekamp-seerne, og ser frem til enda en kveld med gjengen, sier Wiik til NRK.

Får pengene tilbake

– Vi er utrolig glade for at Øystein takket ja til dette. Øystein Wiik er en fantastisk artist og en rå entertainer, og vi er imponerte over hvor sporty han takler denne situasjonen, sier Basberg.

Johan Andersen

SKAL FIKSE: Johan Andersen sier det er første gang at de opplever denne feilen og at de føler seg trygge på unngå feilen under neste episode.

Foto: Link Mobility

Lørdagens stemmer vil nå bli annullert og Wiik inviteres tilbake til programmet med håp om å bli tidenes første mannlige vinner av konkurransen.

Link Mobility, som leverer tekniske tjenester til programmet, opplyser at alle som stemte under Stjernekamp-runden vil få pengene tilbake.

Daglig leder Johan Andersen sier de nå vil arbeide for å hindre at problemet oppstår igjen.

– Da det er teknologi involvert og live SMS avstemninger er det vanskelig å gi garantier, men vi har nå full gjennomgang av alle ledd og vil også teste de tekniske løsningene kontinuerlig frem til neste lørdag. Vi vil også øke beredskapen i alle ledd under sendingen, både hos teknisk leverandør, NRK og hos operatører.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK