Øystein Wiik hentes tilbake til Stjernekamp etter teknisk feil

Sangeren får komme tilbake til programmet etter at NRK oppdaget en teknisk feil med stemmene. De som stemte under lørdagens episode vil nå få pengene tilbake.

Øystein Wiik synger country i Stjernekamp

RETURNERER: På grunn av en teknisk feil kom flere av stemmene fra den andre Stjernekamp-runden inn etter fristen. NRK har derfor valgt å annullere runden og Øystein Wiik vender tilbake til programmet.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Pia Basberg

BEKLAGELIG: Pia Basberg beklager den tekniske feilen, men er glad for at Øystein Wiik takket ja til å vende tilbake til Stjernekamp.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Etter en rutinekontroll etter avstemming lørdag ble det oppdaget en forsinkelse i systemet, som førte til at vi ikke kunne være sikre på at vi hadde et riktig resultat for avstemmingen på Stjernekamp. Dette er høyst beklagelig og en situasjon vi er oppriktig lei oss for, sier Pia Basberg, prosjektredaktør for Stjernekamp i NRK.

Den klassisk skolerte sangeren ble første deltager ut av årets sesong etter lørdagens country-runde. Wiik sang John Denvers «Take Me Home, Country Roads».

– Dette blir spennende! Så uforutsigbart kan altså livet og Stjernekamp være. Jeg gleder meg til å synge Latino for Stjernekamp-seerne, og ser frem til enda en kveld med gjengen, sier Wiik til NRK.

Får pengene tilbake

– Vi er utrolig glade for at Øystein takket ja til dette. Øystein Wiik er en fantastisk artist og en rå entertainer, og vi er imponerte over hvor sporty han takler denne situasjonen, sier Basberg.

Johan Andersen

SKAL FIKSE: Johan Andersen sier det er første gang at de opplever denne feilen og at de føler seg trygge på unngå feilen under neste episode.

Foto: Link Mobility

Lørdagens stemmer vil nå bli annullert og Wiik inviteres tilbake til programmet med håp om å bli tidenes første mannlige vinner av konkurransen.

Link Mobility, som leverer tekniske tjenester til programmet, opplyser at alle som stemte under Stjernekamp-runden vil få pengene tilbake.

Daglig leder Johan Andersen sier de nå vil arbeide for å hindre at problemet oppstår igjen.

– Da det er teknologi involvert og live SMS avstemninger er det vanskelig å gi garantier, men vi har nå full gjennomgang av alle ledd og vil også teste de tekniske løsningene kontinuerlig frem til neste lørdag. Vi vil også øke beredskapen i alle ledd under sendingen, både hos teknisk leverandør, NRK og hos operatører.

Kulturstrøm

 • Pulitzerpris for Floyd-video

  17-åringen som filmet politiets dødelige pågripelse av George Floyd i Minneapolis i mai i fjor, ble fredag belønnet med en pulitzerpris.

  Darnella Frazer ble vitne til hvordan politimannen Derek Chauvin holdt kneet på halsen til Floyd inntil han døde av oksygenmangel.

  Videoen understreket den viktige rollen borgere spiller i journalisters søken etter sannhet og rettferdighet, heter det i begrunnelsen.

 • Lucinda Riley død

  Bestselgerforfatteren Lucinda Riley døde tidlig fredag morgen. Hun ble 55 år gammel, skriver VG.

  Lucinda Riley døde etter en fire år lang kamp mot kreft.

  Den irske forfatteren opplevde enorm suksess med serien «De syv søstre».

  Forrige måned var det ti år siden Rileys første bok på norsk, «Orkideens hemmelighet», kom ut. Siden har hun solgt 1,6 millioner bøker her til lands. Hun er dermed den oversatte forfatteren som har solgt mest i Norge det siste tiåret.

  Den syvende «Syv søstre»-boken kom ut 14. mai i år. Da ble hele førsteopplaget på 81.000 bøker av «Den savnede søsteren» revet bort fra hyllene. Etter kun få dager i salg ble et nytt opplag på 15.000 bøker trykket.

  Rileys norske forlag, Cappelen Damm snakket nylig med henne om den åtten boken, som hun nå skulle skrive ferdig. Hva som skjer med denne nå, er uvisst.

  Rileys bøker er oversatt til over 30 språk, og har solgt 13 millioner eksemplarer på verdensbasis.

  Lucinda Riley etterlater seg ektemann og fire barn.

  Lucinda Riley er Cappelen Damms stjerne og av de mestselgende forfatterne i Norge.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB kultur