Normal

Øystein måtte forlate Stjernekamp først

Country var sjangeren artistene måtte bryne seg på i andre runde av Stjernekamp, og det var Øystein Wiik som ble første artist som måtte reise hjem.

Øystein Wiik synger country i Stjernekamp

Øystein Wiik overbeviste ikke seerne nok de to første rundene av Stjernekamp, og ble førstemann hjem i år.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Noen må jo først ut, men det er ikke «the end of the world», sier Øystein Wiik til NRK.no etter sending.

Den klassisk skolerte sangeren var blant de med færrest stemmer sist uke, og i dag holdt det ikke til å gå videre i konkurransen. Dermed røk også planene til de mannlige deltakerne om å slå damene i årets Stjernekamp:

– Verden står fortsatt til påske

– Jeg har jo startet veldig sjangerfremmed med rock og country, det kan jo hende resultatet hadde vært annerledes om vi hadde startet med opera og musikal, sier Øystein.

At country var fjernt fra det han vanligvis synger, hørtes da han framførte sin versjon av «Take Me Home, Country Roads» av John Denver.

– Nå fikk du vist den vakre tenorstemmen din, men det ble ikke country. Men du synger fabelaktig, sa dommer Mona B. Riise.

Også ukens sjangerekspert, Claudia Scott, var enig.

– Du har brukt så mange år på å jobbe deg inn i det du kan. Du synger nydelig, men jeg vet ikke om det er country, sier hun.

Men Øystein henger ikke med hodet selv om Stjernekamp-eventyret er over.

– Jeg er først og fremst forfatter nå, og dette var et rent overskuddsprosjekt. Det var veldig gøy å være med, men verden står fortsatt til påske selv om jeg ikke gikk videre, sier Øystein.

– Kan sjarmere en stein

Tommy Fredvang synger country i Stjernekamp

Tommy Fredvang kom seg videre til neste runde.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Tommy Fredvang valgte Keith Urbans låt «Somebody Like You», og dommerne var stort sett fornøyde med det de hørte

– Det ser ut som du koser deg! Denne låta er litt for popete, men den er akkurat deg. Du synger den fint, men ikke helt perfekt. Men du kan jo sjarmere en stein, sier Mona.

Det var en lettet, men nervøs Tommy, som kunne konstatere at han gikk videre, selv om han var blant de med færrest stemmer for andre uke på rad.

– Jeg gjør feil jeg ikke skal gjøre, og roter det til for meg selv. Men jeg er evig takknemlig for at jeg gikk videre, sier han til NRK.no.

Mye følelser

Maria Karlsen synger country i Stjernekamo

Maria Karlsen leverte en følelsesladd versjon av Dolly Partons Jolene.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Det var flere som både sjarmerte og rørte dommerpanelet.

Maria Karlsen er kanskje den mest ukjente artisten blant årets deltakere, og hun imponerte stort i forrige uke med Raga Rockers.

I dag valgte hun å synge Dolly Partons kanskje mest kjente låt, «Jolene». Etter framførelsene slet hun med å holde følelsene tilbake.

– Jeg ble litt nervøs i starten. Det er en vanskelig sang å synge, men jeg koste meg, jeg gjorde det, sier hun.

Selv med litt problemer i starten av låten, likte dommerne det de hørte.

– Jeg er veldig glad for at du valgte en av de største låtskriverne innen country. Du er en rapper, og sist blåste meg i bakken som rocker. I dag skulle du synge en sår låt, du begynte veldig usikkert, men så ble du bare bedre, sier Mona.

Kulturstrøm

 • Uortodoks prisvinner

  Pris til uortodoks cellist og komponist

  Lene Grenager fikk i går Arne Nordheims komponistpris 2018 på 200 000 kr. Prisen ble delt ut under Ultima-festivalen, av kulturminister Trine Skei Grande, som uttalte «Vi trenger musikk og kunstuttrykk som utfordrer vanetenkingen vår, og som er med på å bevare gjennom å forandre.»

 • Michelet på førsteplass

  Jon Michlets siste bok «Krigerens hjemkomst» går rett inn på førsteplass på Boklista for skjønnlitteratur for etter si første veke i sal, melder Bok365.. NRKs anmelder kalte boka eit verdig punktum for den store bokserien om krigsseglarane.

  jon michelet
  Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix
 • Må tilbringe 28 år i fengsel

  Rapprodusenten Marion «Suge» Knight har inngått en avtale med amerikansk påtalemyndighet om å tilbringe 28 år i fengsel for å ha kjørt på og drept en mann for tre år siden. Avtalen ble inngått i et rettslokale i Los Angeles kun dager før rettssaken mot Knight skulle starte. Påkjørselen skal ifølge nyhetsbyrået AFP ha skjedd etter en pengekrangel om filmen «Straight Outta Compton» som handler om rapgruppen N.W.A. Knight, som i sin tid var med på å starte plateselskapet Death Row Records. En annen man ble skadet. Rapperen risikerte livstid.

  Suge Knight
  Foto: Gary Coronado / AP