Ovnsbakte rotgrønnsaker

Lise Finckenhagen kaller denne retten for rotgrønnsaker med lun snøfrisk i nøttefrakk. Deilig ikke sant?

Rotgrønnsaker
Foto: Hanne Hoftun / NRK

Dette trenger du:

2 persillerøtter
2 pastinakk
1/2 sellerirot
1/2 kålrot
4 gulrøtter
2 rødløk
noen kvister timian
1/2 sitron
2 ss flytende honning
2 ss smør
2 ss olivenolje
1 dl hakkede hasselnøtter
80 g snøfrisk
Noen skiver spekeskinke
Salt og kvernet pepper

Dette gjør du:

Skrell og skjær rotfruktene i jevne biter. Legg dem utover i en stor ildfast form el.l.. Tilsett timian, smør, olivenolje og press over sitronsaft. Drypp over honning og krydre godt med salt og pepper.

Bak rotfruktene ved 210 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Fordel rotfruktene på tallerkener.
Form osten til fire egg ved hjelp av to spiseskjeer og rull eggene i hakkede hasselnøtter.

Varm osten et par minutter i ovn og server den lune osten på grønnsakene. Pynt med biter av spekeskinke og frisk timian.

Tips:
Miks rotfrukter etter smak og behag, dette er bare et utgangspunkt. De bakte rotfruktene passer utmerket som tilbehør til stekt fisk og kjøtt.