Ovnsbakt torsk med sitron og mynte
Dette blir god middag, det! Foto: Erik Veigård, NTB
ca 800 g torskfilet uten ben
1 dl extra virgin olivenolje
1 sitron
2 store never mynteblader
600 g frosne grønne erter
3 dl kyllingkraft eller vann
2 ss smør
salt
nykvernet pepper
Del fisken i 4 stykker. Smør et ildfast fat med litt olivenolje. Dryss over myntblader. Legg i fisken og krydre med salt og pepper. Skjær sitronen i tynne skiver. Legg
sitronskivene på fiskestykkene. Tilsett olivenolje, dekk formen med aluminiumsfolie og bak torsken i ovnen ved 185 grader i ca 20-25 minutter. Når fisken er ferdig skal den
hvile 5 minutter med folien på.
Grønn ertepuré
Kok opp kylligkraft (eller vann) i en kasserolle. Ha i frosne erter og la det få et oppkok. Kjør det i en blender sammen med smøret og smak til med salt. Konsistensen skal være som potetmos.
Avrett fisken og ertepureen på tallerkener og bruk fiskekraften som saus. Pynt gjerne med knust sprøstekt bacon og server godt brød til.