Denne oppskriften gjelder for 4 personer.
Dette trenger du:
700-800 g renskåret breiflabbfilet, eller annen hvit fast fisk
8 tynne skiver spekeskinke
2 ss sort oliventapenade
50 g semitørkede tomater
2 ss hakket basilikum
1 ss mykt smør
olivenolje
salt og kvernet pepper
Dette gjør du:
Legg skinken utover et dobbelt lag med plastfolie. Skivene skal overlappe hverandre og ligne et lite teppe som er passe stort til å pakke fisken inn i.
Hakk tomatene og bland sammen tomater, tapenade og basilikum. Fordel blandingen utover skinken. Legg på fisken og krydre lett med salt og kvernet pepper.
Rull eller pakk skinken rundt fisken og bind den gjerne sammen med litt hyssing for å bevare formen.
Legg breiflabbrullen over i en ildfast form eller lignende, og pensle forsiktig på smøret og drypp over litt olivenolje.
Stek breiflabben ved 200 grader i ca. 20 minutter. Øs gjerne stekefettet over fisken et par ganger under steking.
Serveringstips:
Server med smørdampet sommerkål eller purre. Friterte strimler av purre og gulrot er lekkert og godt som tibehør. Bruk sjyen i formen som saus.
Tips!
Erstatt skinken med pancetta om du skulle komme over det. Pancetta er speket og krydret (som oftes pepper og nellik) sideflesk, ligner vårt bacon men er ikke røkt.