I hele sommer skal reiseradiokokk Ove Jakobsen og reporter Hanne Hoftun på piknik.
Slik lager du Oves kyllingsmørbrød:
Til 6 pers
Grillet brød (gjerne grovt brød)
2 ss finhakket kapers
2 ss finhakket sylteagurk /cornichon (mini sylteagurker)
5 ss majones
1 ss finhakket gressløk
1 ts grov dijon sennep
3 stk tomater
1 stk romanosalat
3 stk stekte kyllingbryst
12 skiver stekt bacon
Framgangsmåte:
Det er viktig å steke baconet og kyllingen dagen i forveien, så det er kaldt til dagen etter.
Hvis du har en grillpanne (stekepanne med riller) så griller du bare brødskiver i den, eller rister det godt i en vanlig panne så de blir ordentlig sprø.
Bland majonesen med sennep, kapers og sylteagurker før du smører et godt lag på brødet. (Husk! slanke seg på hverdager, kose seg på søndag!)
Skivet kyllingbryst og bacon legges på før man avslutter med tomat og godt med salat. Til slutt legger du på den siste skiven med brød for å avslutte herligheten.
Sett en tannpirker eller en blomsterpinne gjennom smørbrødet for å holde alt på plass. Pakk smørbrødet i aluminiumsfolie så beholder du sprøheten i brødet og den visuelle åpenbaringen når du pakker ut. Det er viktig å ikke pakke folien for tett rundt smørbrødet.
Vel bekomme!