NRK Meny
Normal

Overnattet på Fornebu for å komme først i Bieber-køen

Rebecca Askilden og Michelina Kifle ville helt fremst i køen til dagens Justin Bieber-konsert. Derfor tok de fri fra skolen for å overnatte ved Fornebu.

Beliebers ved Telenor arena

Michelina Kifle og Rebecca Askildsen overnattet sammen med Rebeccas stefar på en parkeringsplass i nærheten av Telenor Arena.

Foto: Elise Hellem Ratvik / NRK

– Vil vil helt fremst, og beliebers er ganske gale. Derfor må vi gjøre det vi kan for å komme fremst, sier 16 år gamle Rebecca Askildsen.

Hun og venninnen, 15 år gamle Michelina Kifle, var på plass noen steinkast utenfor Telenor Arena da NRK.no møtte dem mandag kveld. Stefaren til Rebecca kjørte dem ut, og alle tre hadde planer om å overnatte på en parkeringsplass i nærheten av konsertarenaen.

Jentene har golden circle-billetter, de nest beste plassene nede på gulvet, og skal kjempe med 3000 andre elleville fans om å komme seg helt fram til gjerdet og så nærme scenen som mulig.

– Det er litt fordi det er skummelt å stå midt inne i kaoset. Det er bedre å stå helt fremst og holde i gjerdet, mener Michelina.

– Uaktuelt å sove i telt

Det var stefaren til Rebecca som foreslo at han kunne kjøre dem ut og være der sammen med dem. Det var etter at jentene fra Holmlia selv mente de kunne sove i telt alene.

– De sa de ville sove i telt her ute alene, men det er det ikke snakk om. Da er det bedre at jeg er her og passer på, sier han.

Stefaren og de to venninnene parkerte hos noen bekjente av stefaren, og hadde god plass i Toyotaen med syv seter.

Blir det ikke kaldt og ubehagelig å sove i bilen hele natta? Og hva gjør dere hvis dere må på do?

– Bilen holder seg nok varm, og det er vel noen busker eller skog her borte, ler jentene, og er overbevist om at det også lusker andre beliebers rundt i ormådet med de samme planene de har.

Før de la seg hadde de tenkt å sjekke ut områdene rundt konsertarenaen for å skaffe seg full oversikt, også over innslippsområder og innganger.

– Det er for å få mest mulig oversikt før i morgen, for da blir det sikkert kaos her, sier Michelina.

For det er ikke bare for å komme nærmest mulig idolet de valgte å overnatte, men også av sikkerhetsmessige årsaker.

– Vi vil være der helt først for å unngå kaoset som kommer til å være senere. Egentlig er det et dårlig konsept at alle venter på et stort område så lenge. Når de endelig åpner dørene kommer alle til å være helt gale og hoppe over gjerder og sånn, sier de bekymret.

Forberedt på kamp

I morgentimene tirsdag kan Rebecca fortelle at natten har gått veldig bra, og så vidt hun vet har det ikke vært noen andre der i tillegg til dem. Nå håper hun at været holder seg forholdsvis bra.

– Kulden har ikke vært noe problem, og foreløpig er det ikke så ille. Men jeg håper det ikke blir regn, sier hun til NRK.no.

Nå står hun og cirka 100 andre «beliebere» i kø på Fornebu, og venter på å bli sluppet inn på konsertområdet.

– Vi står omtrent midt i køen, kanskje det er litt færre enn halvparten foran oss. Spenningen begynner å stige, forteller Rebecca.

Bieber-kø på Fornebu

Rebecca Askildsen og Michelina Kifle er noen av et hundretall beliebere som venter på å bli sluppet inn på konsertområdet ved Telenor Arena før kveldens Justin Bieber-konsert.

Foto: Privat

Nå diskuterer «belieberne» hvordan de raskest kal komme seg til inngangen for å bli sluppet inn i Telenor Arena først.

– Vi begynner å legge planer, og vet jo at det kommer til å bli en god del løping og dytting. Det er litt skummelt å tenke på at vi skal løpe om kapp med andre som kan ty til vold, sier hun.

Blir flaue av andre beliebere

Både Michelina og Rebecca er ekte «beliebere», og så Bieber da han var i Oslo i fjor, og gleder seg, naturlig nok, stort til å se han igjen. De har også sine ønsker for hvordan den perfekte konserten er.

– Han må snakke med publikum, synes jeg. Det er så mange store artister som ikke er flinke nok til å takke fansen, sier Michelina.

Rebecca håper at Bieber kommer på scenen når han skal, og at alt går bra. Tidligere i turneen har han både vært mye forsinka, og i London for en måneds tid siden besvimte han bak scenen.

Hvilke sanger MÅ han spille da?

– Han må spille «Beauty and a beat», den er fengende. Og «Nothing like us» og «Love me», mener jentene.

Drømmen er så klart å møte Bieber selv, men begge tror det blir vanskelig. Særlig siden den norske fansen er spesielt på hugget. I hele dag har de jaktet på popstjernen rundt hoteller i Oslo, selv om de politiet bekrefter at han ikke lander i Norge før i morgen.

– Vi blir helt flaue av andre beliebere. De er helt gærne, og danserne til Justin Bieber har sagt de ble redde for dem. Vi tror folk kommer til å gå amok i år også, selv om det er mye sikkerhet, sier jentene.

Lurer på hvordan han har det

Drømmen for alle beliebers er å møte hovedpersonen selv, og Rebecca sier hun gjerne skulle vært Biebers «One less lonely girl». Ei jente blir plukket ut fra publikum til å komme på scenen under hver konsert, mens Bieber synger låta med samme navn til henne.

– Det hadde vært gøy, men det er greit å ikke ha for store forhåpninger, sier Rebecca.

Michelina på sin side kunne tenkt seg å møte Bieber alene, og hatt mulighet til å snakke med han på tomannshånd.

Hvis dere kunne spurt han ett spørsmål, hva skulle det vært?

– Jeg ville spurt om nummeret hans, så kunne jeg stilt flere spørsmål, sier Michelina og ler.

Rebecca ville enkelt og greit spurt om hvordan han egentlig har det, i en stressende turnetid hvor alle vil ha en bit av ham.

– Jeg tror ikke det er så mange som egentlig spør han hvordan han faktisk har det, om han har det bra, sier hun.

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.