Hopp til innhold

Over én million nordmenn så Warholm vinne VM

Dette er sjeldne tall på TV og spesielt i august, sier analysesjef i NRK.

VM i friidrett i London 2017

Det var 1 132 000 nordmenn som så Karsten Warholm vinne VM i 400 meter hekk onsdag kveld.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Under VM-sendingen onsdag kveld hvor Karsten Warholm seiret på friidrettsbanen, satt det hele 853 000 nordmenn og fulgte med.

Da selve løpet Warholm deltok i var det hele 1 132 000 seere.

Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, sier dette er uvanlig høyt.

– Det er svært sjeldent vi ser milliontall på TV og spesielt om sommeren, forteller Tolonen.

Warholm tok VM-gull: – Det er verdens beste følelse!

– Dette er høye tall for en sportssending i dagens TV-marked og spesielt for en friidrettssending i august. Det at nesten 3 av 4 av dem som så på TV i minuttene løpet gikk fulgte sendingen, vitner om at store sportsprestasjoner fortsatt evner å samle et stort TV-publikum, sier Håkon Lund Sørensen i NRK Analyse til NTB tidligere i dag.

Hele Ulsteinvik gleder seg over Karsten Warholm

Historisk resultat

Ikke siden Vebjørn Rodals bronse på 800 meter for 22 år siden, hadde en norsk baneløper reist fra et verdensmesterskap med metall rundt halsen. Ventetiden tok slutt med Warholms superløp i London-regnet onsdag kveld.

Den norske 21-åringen så mer eller mindre sjokkert ut der han tok seg til ansiktet med store øyne mens han kikket opp på resultattavlen.

– Jeg skjønner ingenting, men jeg har jobbet hardt for dette. Det er verdens beste følelse, sier nordmannen kort tid etter målgang.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.