NRK Meny
Normal

Over én million nordmenn så Warholm vinne VM

Dette er sjeldne tall på TV og spesielt i august, sier analysesjef i NRK.

VM i friidrett i London 2017

Det var 1 132 000 nordmenn som så Karsten Warholm vinne VM i 400 meter hekk onsdag kveld.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Under VM-sendingen onsdag kveld hvor Karsten Warholm seiret på friidrettsbanen, satt det hele 853 000 nordmenn og fulgte med.

Da selve løpet Warholm deltok i var det hele 1 132 000 seere.

Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, sier dette er uvanlig høyt.

– Det er svært sjeldent vi ser milliontall på TV og spesielt om sommeren, forteller Tolonen.

Warholm tok VM-gull: – Det er verdens beste følelse!

– Dette er høye tall for en sportssending i dagens TV-marked og spesielt for en friidrettssending i august. Det at nesten 3 av 4 av dem som så på TV i minuttene løpet gikk fulgte sendingen, vitner om at store sportsprestasjoner fortsatt evner å samle et stort TV-publikum, sier Håkon Lund Sørensen i NRK Analyse til NTB tidligere i dag.

Hele Ulsteinvik gleder seg over Karsten Warholm

Historisk resultat

Ikke siden Vebjørn Rodals bronse på 800 meter for 22 år siden, hadde en norsk baneløper reist fra et verdensmesterskap med metall rundt halsen. Ventetiden tok slutt med Warholms superløp i London-regnet onsdag kveld.

Den norske 21-åringen så mer eller mindre sjokkert ut der han tok seg til ansiktet med store øyne mens han kikket opp på resultattavlen.

– Jeg skjønner ingenting, men jeg har jobbet hardt for dette. Det er verdens beste følelse, sier nordmannen kort tid etter målgang.

Kulturstrøm

  • Lalla Carlsens hus fredet

    I 1930 sikret Lalla og Carsten Carlsen seg en sveitservilla fra 1800-tallet i Oslo, som de kalte Villa Gro-Gro. I dag er deres barnebarn, Vibeke Sæther, som eier huset sammen med sin ektemann. – Familiens formidable innsats for å ta vare på huset gjør at vi i dag har bevart et av Norges mest spennende kunstnerhjem, sier riksantikvar Jørn Holme via en pressemelding. Huset regnes som det best bevarte av de få gjenværende eiendommene som utgjorde den gamle trehusforstaden Briskeby i Oslo (NTB).

    Villa Gro-Gro
    Foto: NTB Tema
  • Slottet stiller ut bunader

    I sommar blir bunadene og dei samiske draktene til kongefamilien stilte ut i Dronning Sonja Kunststall, i ei utstilling som skal vise den norske kulturarven i dei kongelege samlingane. Fleire av draktene har gått i arv i kongefamilien.