NRK Meny
Normal

Ove Aunli

I løpet av ukene i Spania klarte Ove Aunli å bli så godt likt av de andre deltakerne at de bestemte seg for å kåre ham for "hedersmester", uansett utfall av konkurransen!

Ove Aunli
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Ove Aunli ble født i Hemne i 1956. Han var en av landets fremste langrennsløpere på begynnelsen av 1980-tallet. Hans internasjonale karriere strekker seg fra VM i 1978 til VM i 1987. Ove Aunli representerte klubbene Kyrksæterøra og Strindheim.

Stafett-gull

Ove Aunli har ingen individuelle internasjonale titler, men har vunnet stafettgull to ganger - i VM i 1982 i Oslo og i Seefeld i 1985. Han var fast mann på det norske stafettlaget i en lag periode og var også med på lagene som vant bronse i Lahti i 1978 og i Obersdorf i 1987.

Konkurrerer mot kona

Med seg i Spania har Ove kona Berit Aunli som også var en av Norges beste langrennsløpere på 80-tallet. De andre deltakerne i huset omtaler dem som "ho mor og han far", men hva skjer når mor og far møtes i konkurranse mot hverandre?

Ove Aunli under ski-nm i 1986.

Ove Aunli under ski-NM i 1986

Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB / SCANPIX

Se bildene fra deltakernes karrierer her!

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.

  • Oftebro fekk brannskadar i andletet

    Skodespelar Jakob Oftebro fekk brannskadar i andletet då han fekk alvorlege brannskadar i Stockholm sist helg, melder VG. Det skjedde i samband med innspelinga av ei scene av TV-serien «Hamilton» der demonstrantar kasta brannbomber.