NRK Meny
Normal

Ove Aunli

I løpet av ukene i Spania klarte Ove Aunli å bli så godt likt av de andre deltakerne at de bestemte seg for å kåre ham for "hedersmester", uansett utfall av konkurransen!

Ove Aunli
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Ove Aunli ble født i Hemne i 1956. Han var en av landets fremste langrennsløpere på begynnelsen av 1980-tallet. Hans internasjonale karriere strekker seg fra VM i 1978 til VM i 1987. Ove Aunli representerte klubbene Kyrksæterøra og Strindheim.

Stafett-gull

Ove Aunli har ingen individuelle internasjonale titler, men har vunnet stafettgull to ganger - i VM i 1982 i Oslo og i Seefeld i 1985. Han var fast mann på det norske stafettlaget i en lag periode og var også med på lagene som vant bronse i Lahti i 1978 og i Obersdorf i 1987.

Konkurrerer mot kona

Med seg i Spania har Ove kona Berit Aunli som også var en av Norges beste langrennsløpere på 80-tallet. De andre deltakerne i huset omtaler dem som "ho mor og han far", men hva skjer når mor og far møtes i konkurranse mot hverandre?

Ove Aunli under ski-nm i 1986.

Ove Aunli under ski-NM i 1986

Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB / SCANPIX

Se bildene fra deltakernes karrierer her!

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters