Ove Aunli

I løpet av ukene i Spania klarte Ove Aunli å bli så godt likt av de andre deltakerne at de bestemte seg for å kåre ham for "hedersmester", uansett utfall av konkurransen!

Ove Aunli
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Ove Aunli ble født i Hemne i 1956. Han var en av landets fremste langrennsløpere på begynnelsen av 1980-tallet. Hans internasjonale karriere strekker seg fra VM i 1978 til VM i 1987. Ove Aunli representerte klubbene Kyrksæterøra og Strindheim.

Stafett-gull

Ove Aunli har ingen individuelle internasjonale titler, men har vunnet stafettgull to ganger - i VM i 1982 i Oslo og i Seefeld i 1985. Han var fast mann på det norske stafettlaget i en lag periode og var også med på lagene som vant bronse i Lahti i 1978 og i Obersdorf i 1987.

Konkurrerer mot kona

Med seg i Spania har Ove kona Berit Aunli som også var en av Norges beste langrennsløpere på 80-tallet. De andre deltakerne i huset omtaler dem som "ho mor og han far", men hva skjer når mor og far møtes i konkurranse mot hverandre?

Ove Aunli under ski-nm i 1986.

Ove Aunli under ski-NM i 1986

Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB / SCANPIX

Se bildene fra deltakernes karrierer her!

Kulturstrøm

 • Svensk oppkjøp av norske Paradox

  Produksjonsselskapet Paradox, som blant annet sto bak Erik Poppes Utøya-film og «Kongens nei», er kjøpt av svenske SF Studios.

  SF Studios, som regnes som et av verdens eldste filmselskap, har i mange år produsert film og TV-serier i Sverige og Danmark. Deres oppkjøp av Paradox, som blant annet sto bak Erik Poppes Utøya-film og «Kongens nei», er ifølge pressemeldingen «et veldig viktig steg» i selskapets strategi om å bli den ledende aktøren i det nordiske markedet. (NTB)

 • Norsk konsertarrangør kjøpt opp

  Det nederlandske oppkjøpsfondet Waterland kjøper norske Atomic Soul. Planen er å lage et nordisk konsertkonsern med omsetning på 800 millioner kroner årlig. – Nå skal vi jobbe bedre og gjøre større ting, sier gründer Peer Osmundsvaag (47) i Atomic Soul til Dagens Næringsliv. (NTB)

 • Julefenomenet fra Grünerløkka

  97 år gamle Alf Folmers debutvideo med julesangen «Jul på Løkka» har fått 30.000 visninger etter at den ble lagt ut på Facebook tirsdag kveld. Forfatter og forlegger Håvard Mossige har skrevet teksten.

  Jul på Løkka! God Jul! Del gjerne videre! Husk å trykke på HD knappen!

  Publisert av Alf Folmer Tirsdag 11. desember 2018