NRK Meny
Normal

Osteterte med rørte bringebær

Ost og bær blir en perfekt kombinasjon i denne lekre kaken.

Osteterte med bær
Foto: Hanne Hoftun / NRK

Tertebunn
100 g smeltet smør
15 store havrekjeks
2 ss brunt sukker

Ostekrem
225 g kremost naturell
100 g sukker
2 dl creme fraiche
1 sitron

250 g friske eller fryste bringebær
Sukre etter smak.

Slik gjør du:

Knus kjeksen til fine smuler. Bland kjekssmulene med smør og sukker.
Trykk blandingen godt ut i en terteform (ca. 22 cm) med basiden av en skje.
Sett bunnen kaldt mens du lager fyllet.

Visp sammen ost, sukker og revet sitronskall til en glatt masse. Rør inn saften fra sitronen litt etter litt.

Pisk creme fraiche til tykk krem og vend den inn i ostemassen. Hell fyllet over i tertebunnen og glatt over med en kniv.

La terten stå kaldt i minst 2-3 timer før servering. Rør sammen bringebær og sukker. Fordel de rørte bærene over terten og server straks.

Tips:
Tilsett frøene fra en vaniljestang i de rørte bærene, eller smak til med vaniljesukker. Bringebær kan byttes ut med blåbær, eller en blanding av forskjellige bær. Bruk gjerne en terteform med løs bunn slik at du enkelt får den ut av formen.

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters