Dette trenger du:
Bunn:
10 store kjeks (digestive eller havrekjeks)
1/2 dl finhakkede valnøtter, kan sløyfes
3 ss demerarasukker eller brunt sukker
1 ts malt kanel
5 ss smeltet smør
Kokke-Lise pynter ostekaken med lekkre frukter.
Fyll:
550 g kremost naturell (Philadelphia egner seg bra)
150 g sukker
3 egg
1/2 vaniljestang
saft og revet skall av 1/2 sitron
Glasur:
1 beger rømme eller crème fraiche
4 ss sukker
1/2 vaniljestang
Slik gjør du:
Knus kjeksen til smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker, nøtter, kanel og smør.
Kle en 22-24
Det er godt med noe friskt og litt syrlig til ostekake.
cm kakeform med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen og stek bunnen
ved 175 grader i 10 min. Avkjøl bunnen. Bruk en kjøkkenmaskin og rør osten glatt og kremet. Visp gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene og tilsett frøene fra vaniljestangen, sitronskall og sitronsaft.
Rør inn eggene, et om gangen. Skrap ned langs kantene og rør til massen er glatt.
Hell fyllet over bunnen og stek kaken ved 150 grader i ca 35 minutter.
Kaken skal være litt "dissete".
Pynt gjerne med delikat, fargerik frukt!
Visp sammen rømme, sukker og frøene fra vaniljestangen. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken. Avkjøl kaken i kjøleskap i minst 4 timer eller natten over.
Pynt kaken med bær og pent oppskåret frukt.
Jordbær, bringebær eller pasjonsfruktsaus smaker nydelig til.
Kokke-Lise:-)