Oslo skal vedta arkitekturpolitikk

Etter et høringsverksted i april med 80 eksperter er det laget et nytt forslag til arkitekturpolitikk for Oslo. Der står det blant annet at at hovedstaden skal være klimasmart og med arkitektonisk egenart. Et samstemt byråd skal vedta en ny arkitekturpolitikk i sommer, sier byråd Hanna E. Marcussen (MDG) til Arkitektnytt.

Rådhuskaia
Foto: Andreas de Brito Jonassen / NRK

Kulturstrøm

  • Ny kulturredaktør i Aftenposten

    Cecilie Asker overtar ansvaret for Aftenpostens kulturstoff, melder avisa selv. Hun overtar etter Sara Sørheim. Asker har de siste årene vært avdelingsleder for kultur i Aftenposten.

  • Skrev bok for lytterne

    Forfatter Bjørn F. Rørvik mener lydbokformatet fortjener et statusløft. Hans nyeste bok kan strømmes på Storytel før den kommer på papir. Boka er skrevet for å fungere best mulig som lydbok, og han har lagt inn massevis av lydeffekter og musikk. Rørvik er den første norske forfatteren til å utgi en barnebok i lydformat før den kommer på papir, skriver Klassekampen.

  • Madonna med ny politisk markering

    I en ny musikkvideo går hun kraftig ut mot våpenvolden i USA. Videoen tar i bruk sterke voldelige virkemidler som refererer til massakren på en gayklubb der 49 mennesker ble drept i 2016. Madonna, som også markerte seg politisk under ESC-finalen i år, krever sterkere våpenkontroll i hjemlandet. (The Guardian)