Hopp til innhold

Oslo Frp støtter Munch-museum

Etter et ekstraordinært møte har Oslo Frp bestemt seg for å støtte planene om nytt Munch-museum i Bjørvika i Oslo.

Lambda

Det nye Munch-museet «Lambda».

Foto: HAV Eiendom

Aftenposten meldte tidligere i dag at Fremskrittspartiets bystyregruppe hadde ombestemt seg i museumssaken etter harde forhandlinger internt i partiet før pinsen.

Etter et møte i ettermiddag ble det klart at Oslo Fremskrittsparti likevel støtter bygging av Munch-museum i Bjørvika.

Svenn Kristiansen

Svenn Kristiansen er leder av Frps bystyregruppe i Oslo.

Foto: Grethe Kielland Jenssen / NRK

– Vi bestemte at vi går inn for «Lambda» i denne bystyreperioden, sier bystyregruppens leder Svenn Erik Kristiansen til NRK umiddelbart etter møtet.

Et Frp-nei ville ha fjernet det politiske flertallet for bygging av Munch-museum i Bjørvika, og kunne lagt hele prosjektet på is.

LES OGSÅ: Spillet om «Lambda» er ikke over

Har kostet over 70 millioner

Sammen med Høyre, Venstre og SV sørget Frp i august 2009 for å gi grønt lys til at det nye Munch-museet, kalt «Lambda», skulle bygges i Bjørvika.

Reguleringsplanen for Bjørvika ble presentert tirsdag. Den skal behandles av byutviklingskomiteen 17. august, og i Oslo bystyre i slutten av samme måned.

Før ett eneste spadetak er tatt på Paulsenkaia i Bjørvika, har Munch-prosjektet kostet over 70 millioner kroner så langt. Tomten ble kjøpt for 165 millioner kroner.

(NTB/NRK)

LES OGSÅ:

Lambda

«Lambda» slik det fremstår i en av prosjektskissene.

Foto: HAV Eiendom

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober