Hopp til innhold

«Peaky Blinders» blir film: – Et eksplosivt kapittel

Netflix bekrefter at det nå kommer en film fra «Peaky Blinders»-universet. Der skal Cillian Murphy igjen spille rollen som gangsterleder Tommy Shelby.

Cillian Murphy i kjent stil med sixpence og frakk i sesong 6 av «Peaky Blinders».

Cillian Murphy i kjent stil med sixpence og frakk i sesong 6 av «Peaky Blinders».

Foto: MATT SQUIRE / Netflix

Den britiske gangsterserien fra 1920-tallet har gått over seks sesonger, fra 2013 til 2022. Nå blir det også film med flere «Peaky Blinders»-kjenninger på laget.

Ryktene har gått lenge. Serieskaper Steven Knight sa til filmnyhetsstedet Deadline allerede i januar 2021 at det ville komme en film.

I mars i år sa han til lokalavisen Birmingham World at Cillian Murphy «definitivt» kom til å vende tilbake til rollen som Tommy Shelby.

– Denne er for fansen

Men først denne uken kom den offisielle bekreftelsen. Netflix delte et bilde av manuset der det står «A Peaky Blinders Film», skrevet av Steven Knight med Cillian Murphy som Tommy Shelby i hovedrollen.

Cillian Murphy som Tommy Shelby i «Peaky Blinders»-serien. Her står han med sixpence og frakk inne på det som ser ut som en bar, og sikter med pistolen.

Cillian Murphy som Tommy Shelby i «Peaky Blinders»-serien.

Foto: Robert Viglasky / Netflix

– Det virker som Tommy Shelby ikke var ferdig med meg ... Det er veldig tilfredsstillende å samarbeide med Steven Knight og Tom Harper igjen på filmversjonen av «Peaky Blinders». Denne er for fansen, sier Murphy i en kommentar til kunngjøringen.

Oscar-vinner

Regissør Tom Harper har vært innom «This Is England '86», «Krig og fred» og filmen «The Aeronauts». Men han regisserte også siste del av den aller første sesongen «Peaky Blinders».

Vil du se «Peaky Blinders»-filmen?

– Da jeg først regisserte «Peaky Blinders» for over ti år siden, visste vi ikke hva serien kom til å bli. Men vi visste at det var noe i casten og manusets alkymi som føltes eksplosivt, sier han til Deadline.

Cillian Muphys stjernestatus har fått en ny topp etter at han tidligere i år vant Oscar-pris for hovedrollen i «Oppenheimer».

Skuespiller Cillian Murphy da han mottok Oscar-pris for hovedrollen i «Oppenheimer» tidligere i år. Han er ikledd smoking og holder en gyllen statuett mens han smiler.

Skuespiller Cillian Murphy da han mottok Oscar-pris for hovedrollen i «Oppenheimer» tidligere i år.

Foto: Robyn BECK / AFP / NTB

Men nå er han tilbake som Birmingham-gjengens overhode, og også som medprodusent på filmen.

Netflix er altså produsent, men filmen skal lages i samarbeid med BBC Film.

– Et eksplosivt kapittel

Ifølge Deadline begynner innspillingen senere i år. Knight har hevdet allerede i september.

Cillian Murphy i «Peaky Blinders». Her står han med foldede hender foran det som kan se ut som et gravbål med en slags dekorert vogn med stablede trestammer og ved rundt.

Cillian Murphy i serien «Peaky Blinders»

Foto: Netflix

Tidligere har han også sagt at handlingen vil bli lagt til Andre verdenskrig.

– Det kommer til å bli et eksplosivt kapittel i «Peaky Blinders»-historien. Frie tøyler. «Peaky Blinders» i krig, sier Knight til Deadline.

Detaljer om handlingen er så langt ikke kjent. Det vites heller ikke hvilke andre skuespillere som er med videre.

Les også Spekulasjonene om hvem som blir den nye James Bond skyter fart

Aaron Taylor-Johnson på premieren på «Bullet Train» i London i juli 2022.

Blant de kjente fjesene i serien, er blant andre Tom Hardy som Alfie Solomons, Anya Taylor-Joy som Gina Gray, Adrien Brody som Luca Changretta og Helen McCrory som Polly Gray.

Om du fremdeles ikke har fått med deg serien, ligger alle seks sesongene på Netflix. TV 2 Play/BritBox og Strim tilbyr fire sesonger.

Les også Hollywoodskuespillere til nytt NRK-drama

Alex Wolff og Thea Sofie Loch Næss i rollene som Leonard Cohen og Marianne Ihlen

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB