4 pers.
Gir deg fisk: I dag lager kokke-Lise ørretmiddag
2 fjellørret eller ishavsrøye à ca. 700 g
600 g rødbet
2 hvitløkfedd, hakket
2 ss olivenolje
2 ss nøtteolje
2 ss balsamicoeddik
friske urter og rødbetsalat (kan sløyfes)
3 dl creme fraiche
2 dl yoghurt naturell
1 bunt gressløk
pepperrot eller pepperrotkrem
saft av 1/2 sitron
salt og pepper
smør eller olje til steking
Skrap og fileter fisken. Fjern ben og lag små snitt i skinnet.
Vask og kok rødbetene møre. Fjern skallet og del dem i passende biter. Bland inn olivenolje, nøtteolje, balsamicoeddik og hvitløk. Smak til med salt og pepper. Bland inn hakkede friske urter og salatblader hvis ønskelig.
Visp creme fraiche og yoghurt sammen i en kasserolle. Smak til med salt, pepper, sitron og pepperrot.
Krydre fisken med salt og pepper. Stek dem ved middels høy varme med skinnsiden ned i pannen. Kok opp sausen og bland inn hakket gressløk.